Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Liga a II-a. Ignat, debut cu gol la FC Caracal
FC Caracal a susţinut zilele trecute primele două meciuri amicale, înregistrând un eşec şi o victorie. Joi, formaţia pregătită de Nicolae Ungureanu şi George Biţă a pierdut cu 2-1 meciul cu proaspăta promovată în prima ligă Dacia Mioveni. Oltenii au deschis scorul în minutul 40, prin Săvulescu (din penalti), iar în repriza secundă, când Nae Ungureanu a trimis în teren mai mulţi juniori, FC Caracal a primit două goluri, ambele din faze fixe. Ieri-dimineaţă, echipa din Oraşul Minunilor a învins cu 1-0 pe FC Balş (Liga a III-a), într-o partidă disputată pe stadionul „Parc“. Unicul gol al întâlnirii a fost reuşit de fundaşul Alin Ignat, venit în această vară de la Universitatea Craiova. FC Caracal a jucat în următoarea formulă: Zdrâncă – Sandu, Năuiu, Militaru, Răducu, Vârlan – Pasăre, Martin, Stemat, Boroiban, Aria. Au mai jucat: Săvulescu, Ignat, Georgescu, Şerban şi Rădulescu. Pentru săptămâna viitoare, formaţia pregătită de Nae Ungureanu şi George Biţă are programate două partide de verificare, marţi, din nou cu FC Balş, şi sâmbătă cu Progresul Corabia.

Tenismeni români în turnee challenger. Pavel, în sferturi la Scheveningen
Jucătorul român de tenis Andrei Pavel s-a calificat joi în sferturile de finală ale turneului challenger de la Scheveningen (Olanda), care este dotat cu premii în valoare totală de 85.000 de euro. Pavel, cap de serie numărul 5, l-a învins, în turul doi, cu scorul de 7-6 (7/5), 4-6, 7-5, pe spaniolul Santiago Ventura şi va juca, în faza următoare a competiţiei, cu învingătorul partidei dintre olandezul Raemon Sluiter şi polonezul Lukasz Kubot. La rândul său, tenismanul Dacian Crăciun a ratat calificarea în sferturile de finală ale turneului challenger de la Oberstaufen (Germania), care este dotat cu premii în valoare totală de 21.250 de euro. Crăciun a fost învins, în turul doi, cu scorul de 7-6 (7/3), 7-6 (7/2), de spaniolul Gabriel Trujillo-Soler. În proba de dublu, perechea Dacian Crăciun / Philipp Grundeler a pierdut, în semifinale, prin neprezentare, în faţa cuplului german Peter Gojowczyk / Marc Sieber, după ce în sferturile de finală au învins, cu scorul de 6-2, 6-1, perechea spaniolă Carlos Poch-Gradin / Gabriel Trujillo-Soler, cap de serie numărul 3.

Atletism, CE de juniori. Şanse de medalii pentru craioveni
Atleţii de la CSM, CS Olimpic şi LPS „Petrache Trişcu“ din Craiova vor participa la începutul săptămânii viitoare la Campionatul European de juniori, care va avea loc în oraşul Hengelo (Olanda). CSM va fi reprezentat de doi atleţi, Diana Banciu (5 kilometri marş) şi Alexandru Ghinea (3.000 m obstacole), de la CS Olimpic vor intra în concurs Cristina Vasiloiu (1.500 şi 3.000 m), Daniela Donisa (1.500 m), Gabriela Neacşu (1.500 şi 3.000 m), iar de la LPS va merge în Olanda Andreea Stroe (800 m). Toţi atleţii mai sus enumeraţi au şanse la o medalie, mai ales Vasiloiu şi Donisa, sportive incluse recent în lotul olimpic al României, datorită rezultatelor excepţionale înregistrate în prima jumătate a acestui an.

Baschet (m+f). 16 iulie, ultima zi de înscriere
Federaţia Română de Baschet a anunţat că termenul-limită de înscriere şi plata participării în Campionatul Naţional Divizia A masculin, feminin, cât şi în Cupa României, este 16 iulie, iar pe 17 iulie sunt programate tragerile la sorţi pentru competiţiile sus-menţionate. CET Govora, la feminin, şi BC Râmnicu Vâlcea, la masculin, mai au la dispoziţie două zile să-şi achite obligaţiile faţă de FRB. Echipa feminină BC „Niţulescu“ Râmnicu Vâlcea nu se poate înscrie în primul eşalon din cauza lipsei unui buget care să îi permită să evolueze alături de ICIM Arad, Olimpia sau Târgovişte. Astfel, surorile Niţulescu şi Manuela Cornea va trebui să se concentreze asupra eşalonului doi. Federaţia Română de Baschet a emis un comunicat prin care anunţă că „pentru Divizia B şi toate categoriile de juniori masculin şi feminin înscrierile se fac până pe 14 septembrie, inclusiv, iar stabilirea grupelor se va face până pe 21 septembrie“.

Baschet (m), CE Under-20. Din rău în mai rău
Naţionala lui Dragan Petricevic a mai pierdut un joc la Europenele din Polonia, fiind învinsă de Olanda. În cel de-al doilea joc al grupei H, desfăşurat joi, 12 iulie, România a întâlnit naţionala Olandei. Primul sfert a fost adjudecat de batavi, cu 23-16, România a redus apoi din diferenţă şi a câştigat al doilea sfert, cu 21-17. După pauza mare, naţionala a jucat foarte slab şi a cedat cu 16-6. Chiar dacă ultimele zece minute au aparţinut României (22-20), la general, Olanda s-a impus cu 76-65. Titus Nicoară rămâne cel mai bun jucător al naţionalei. Nicoară a marcat în jocul cu Olanda 31 de puncte. Vâlceanul Dragoş Andrei a evoluat zece minute, timp în care a marcat două puncte din lovituri libere şi a reuşit două recuperări în apărare.

Baschet (f), CE Under-20. Am început cu dreptul
Naţionala României de baschet feminin Under-20 a debutat, ieri, cu o victorie la Campionatul European care se desfăşoară la Druskininkai (Lituania). În primul meci al grupei B preliminare, România a întâlnit naţionala Irlandei. După un joc cu răsturnări de situaţie, România s-a impus cu scorul de 71-63. Pentru România au marcat Mărginean – 21 de puncte; Uiuiu – 5; Pavel – 14; Tarta – 9; Girgiu – 5; Ionescu – 15; Huţanu – 2. Vâlcea este prezentă la CE din Lituania prin Adina Pop şi Andra Hass. Doar ultima a evoluat 8 minute şi a reuşit trei recuperări.

Fotbal, Liga a II-a. Municipalii pleacă la Herculane
Fotbaliştii de la CSM Râmnicu Vâlcea vor pleca astăzi în stagiul de pregătire la Băile Herculane, dar situaţia este departe de ceea ce îşi dorea noul tehnician, Marian Bondrea. De la echipă au plecat fotbalişti experimentaţi ca Jovanovic, Pampea, Lepădatu sau Dumitru, care au dus greul în sezoanele trecute, iar la capitolul veniri sunt nume necunoscute. Ultimul venit este francezul Descroiseaux, fundaş central, care a activat ultima dată la Caen. Frederic a ajuns ieri la Bucureşti şi a fost preluat de la Otopeni de organizatorul de competiţii, Jean Turmacu. Pe parcursul cantonamentului, lotul din Zăvoi va fi completat. Aşteptăm alţi fotbalişti, vor ajunge la Herculane după ce ne vom înţelege cu cluburile de unde provin“, spune directorul Florin Verigeanu, cel care a completat că nu a abandonat ideea de a-l transfera pe experimentatul Dorin Rădoi, de la CFR Timişoara. CSM a renunţat la macedoneanul Boyan şi la Feleagă, fost la Juventus Bucureşti, şi este în căutarea unui portar experimentat, după ce Pampea a plecat la Internaţional Piteşti.

Fotbal feminin. Fetele lui Margot înfruntă Barcelona
Oraşul Bechet găzduieşte astăzi un triunghiular fotbalistic, între echipe ale clubului Dunărea Bechet şi CS Barcelona Craiova. Prima partidă va începe la ora 10.00, între juniorii mici de la Dunărea Bechet şi cei de la CS Barcelona I Craiova. Altă grupă de juniori de la CS Barcelona va întâlni echipa feminină Dunărea Margot Bechet, iar în ultimul meci, băieţii de la CS Barcelona, pregătiţi de Adrian Mirea, vor da piept cu echipa mixtă de la Dunărea Margot. Iniţiativa organizării acestor amicale aparţine fostei jucătoare de fotbal Marga Glăvan, originară din Bechet, care îşi doreşte foarte mult să revigoreze fotbalul feminin. Clubul Dunărea Bechet şi-a schimbat recent organigrama: Marga Glăvan este preşedinte executiv, Eli Glăvan şi Vali Dinu Craioveanu – vicepreşedinţi, iar Costel Tulitu a devenit preşedinte de onoare.

Amical la judeţ. Amatorii se testează cu Progresul Segarcea
Selecţionata de fotbalişti amatori a Olteniei va întâlni astăzi, de la ora 10.00, la Segarcea, echipa locală Progresul, într-un nou meci de verificare. Antrenorii Sorin Pătraşcu şi Cornel Roman nu vor putea conta în acest joc pe patru fotbalişti importanţi, Fotescu, Stroe, B. Nicolae şi Şt. Suparu, aflaţi în probe la formaţia de liga a II-a Corvinul Hunedoara. Lotul selecţionatei Olteniei pentru amicalul de astăzi cuprinde jucătorii: Tabacu, Popa (portari), Ochea, Dimian, Sandu, Rotaru, Enache, Preoţescu, Guţă, Schinteie – fundaşi, M. Stuparu, Călin, Chiliman, Câmpeanu, Chirfot, O. Mărăcine – mijlocaşi, Şoşoi, Stănculescu, Meliţă, Gae – atacanţi. Selecţionata Olteniei se pregăteşte pentru primul meci oficial din Campionatul Naţional, care va avea loc la începutul lunii august, în compania Banatului.

Trei arbitri vâlceni au promovat
Comisia Centrală a Arbitrilor din cadrul FRF a anunţat de curând rezultatele finale ale concursului de promovare de la Mediaş. La concursul pentru arbitri A, Adrian Comănescu a obţinut cea de-a doua medie din concurs, promovând astfel în prima divizie. La asistenţi lot A, Florin Păunescu a obţinut cea mai mare medie (9,73) şi şi-a asigurat prezenţa în Liga I. La Mediaş s-a desfăşurat cred cel mai corect concurs din ultimii ani. Cel puţin, de data aceasta nu poate să mai ne acuze nimeni de nimic“, a spus Gheorghe Constantin, preşedintele CCA. Arbitrul asistent vâlcean Marius Vâncea a reuşit să promoveze în lotul C.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version