Acasă Sport Daniel Niculae şi Bratu au marcat

Daniel Niculae şi Bratu au marcat

Atacanţii români Daniel Niculae şi Florin Bratu au marcat câte un gol în partida Valenciennes – Auxerre, încheiată cu scorul de 1-3, sâmbătă seară, în etapa a 38-a, ultima a campionatului Franţei. 15.000 de spectatori au venit să asiste pe stadionul „Nungesser“ la un meci fără miză, iar în minutul 17, Daniel Niculae, titular la oaspeţi, a deschis scorul cu o lovitură de cap, în urma unei centrări venite de la Bakari Sagna. Trei minute mai târziu, Kahlenberg a dus scorul la 2-0 pentru Auxerre. Florin Bratu a intrat la Valenciennes în minutul 71, înlocuindu-l pe Martin, iar în minutul 80 a reuşit să marcheze cu un şut din afara careului de 16 metri, reducând din diferenţa de pe tabelă. În prelungirile partidei (’90+5), când Valenciennes se aruncase în atac în căutarea golului egalizator, oaspeţii au înscris al treilea gol, prin Kevin Lejeune, după o centrare a lui Daniel Niculae.
Golul lui Bratu a fost primul pentru el în actuala ediţie a campionatului Franţei, în timp ce Niculae se află la a patra reuşită. Bratu a jucat în acest sezon 22 de meciuri, în 13 dintre ele fiind titular, în timp ce Niculae, jucător convocat de Victor Piţurcă pentru „dubla“ cu Slovenia din preliminariile CE 2008, a bifat 30 de partide, în 17 dintre ele fiind în „unsprezecele“ de start. Auxerre terminând sezonul pe locul opt, iar Valenciennes pe poziţia a 17-a, ultima care asigură un loc în Ligue 1 şi în sezonul viitor.
Claudiu Keşeru a fost titular în partida pe care echipa sa, FC Nantes, deja retrogradată, a pierdut-o, cu 3-1, pe terenul campioanei Olympique Lyon. Malouda (’21, ’66) şi Benzema (’84) au marcat pentru gazde, în timp ce golul „canarilor“ a fost înscris de Diallo (’51).

Toulouse, în Champions League

Toulouse s-a calificat în premieră în preliminariile Ligii Campionilor, după victoria de excepţie obţinută pe teren propriu, cu 3-1, în faţa formaţiei Girodins Bordeaux, una dintre contracandidatele la calificarea în cea mai importantă competiţie europeană. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 16, prin Wendel, iar atacantul suedez Johan Elmander a marcat apoi trei goluri pentru Toulouse, în minutele 37, 49 şi 71.
Fosta echipă a lui Ladislau Boloni, Rennes, a pierdut ca şi în sezonul trecut un loc de Liga Campionilor în ultima etapă. De data aceasta, elevii lui Pierre Dreossi au terminat la egalitate, scor 1-1, partida disputată în deplasare cu OSC Lille. Utaka a marcat pentru Rennes, în minutul 74, iar Lille, echipă pentru care acest meci a fost fără miză, a egalat în minutul 90+3, graţie reuşitei lui Fauvergue.
Lens, echipă aflată pe locul al treilea înaintea acestei etape, deci cu prima şansă la un loc în preliminariile Champions League, a pierdut într-o manieră categorică, scor 3-0, la Troyes şi a terminat în cele din urmă pe poziţia a cincea. La sfârşitul meciului, forţele de ordine au stăpânit cu greu numeroasa galerie a oaspeţilor, care dorea să intre pe teren pentru a le cere explicaţii jucătorilor.
Au retrogradat din Ligue 1 Troyes, Sedan şi Nantes, iar Metz, Caen şi Strasbourg au promovat.

Exit mobile version