Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Benitez a felicitat-o pe Milan
Rafael Benitez, antrenorul spaniol al lui FC Liverpool, a avut puterea să-i felicite pe italieni după finala de la Atena. „În prima repriză, ne-am creat multe ocazii de gol. Am jucat mai bine decât în finala de la Istanbul, dar devierea de la primul gol a schimbat totul. A fost un gol norocos, dar aşa se întâmplă în fotbal. Felicitări pentru Milan! Este o echipă foarte bună. Le mulţumesc şi suporterilor, dar şi jucătorilor mei, care meritau mai mult. Le-a fost greu, pentru că, dacă eşti condus de o asemenea echipă, foarte bună la jocul pe contraatac, este dificil să revii“, a spus Benitez. Tehnicianul s-a arătat nemulţumit că arbitrul german Herbert Fandel a fluierat finalul meciului înainte să treacă minutele de prelungire, dar a precizat că nu doreşte să găsească în acest fapt o scuză pentru înfrângerea suferită.
Ionuţ NICA

Ancelotti se mândreşte cu echipa sa
Carlo Ancelotti, antrenorul lui AC Milan, este de părere că echipa sa a meritat victoria în finala de la Atena, cu Liverpool. „Am avut un meci foarte greu, împotriva unei echipe care a încercat să ne împiedice să ne facem jocul. Am suferit mult, mai ales în prima repriză, iar în partea a doua a jocului am avut avantaj pe tabelă şi am reuşit să fructificăm pe contraatac. Maldini a strâns din dinţi şi a jucat, pentru că ştia că prezenţa lui este foarte importantă. Sunt mândru de toţi jucătorii mei şi de cei care nu au evoluat, pentru că au acceptat acest lucru şi au înţeles că pe teren pot intra numai 11. Sunt satisfăcut că am ajuns să câştigăm din nou acest trofeu, într-un sezon care putea fi pentru mine ultimul la Milan“, a spus Ancelotti. Tehnicianul susţine că triumful lui Milan de la Atena va aduce din nou credibilitate fotbalului italian: „După scandalul din care a avut de suferit în special AC Milan, această victorie este preţioasă pentru că va readuce credibilitate fotbalului italian“.
Ionuţ NICA

Berlusconi se simte invincibil
Fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi, a fost unul dintre cei mai bucuroşi oameni din delegaţia lui AC Milan la Atena, după victoria în faţa lui FC Liverpool. „În urmă cu doi ani, la Istanbul, am jucat mai bine, dar, până la urmă, la un meci de fotbal contează rezultatul final. Am câştigat a cincea cupă în ultimii 20 de ani, suntem cei mai puternici din Europa“, a spus Berlusconi. Patronul grupării italiene a mărturisit că i-a spus înaintea meciului lui Inzaghi că va înscrie două goluri: „I-am garantat că va înscrie două goluri şi până la urmă previziunea mea s-a adeverit. Pippo este un jucător mare, Milan îi datorează mult“. Berlusconi a vorbit şi despre campania de transferuri a Milanului din vară: „Intenţionăm să facem din Milan o echipă şi mai puternică şi în acest sens vom avea o campanie bună de achiziţii. Cu siguranţă va fi un transfer important. Buffon? Eu l-am exclus mereu. Este un mare portar, la fel cum este şi Dida, şi de aceea nu dorim să schimbăm nimic“.
Ionuţ NICA

Umiliţii de la Istanbul s-au răzbunat
Presa italiană a salutat cu mândrie victoria formaţiei AC Milan în faţa echipei Liverpool, în finala Ligii Campionilor, la doi ani după înfrângerea de coşmar la penaltiuri, tot în faţa „cormoranilor“. „De acum înainte aceşti jucători nu vor mai fi niciodată singuri“, scrie ironic un editorialist de la Gazzetta dello Sport, referindu-se la celebrul cântec al suporterilor de la Liverpool, „You’ll never walk alone“. „Cei care au ieşit umiliţi la Istanbul sunt salvaţi, răzbunaţi, reînviaţi de acest Milan de la Atena“, adaugă cotidianul citat. „Milan: cele şapte frumuseţi“, a titrat, la rândul său, Il Corriere della Sera, care a scris despre „răzbunarea consumată“ şi l-a numit pe Pippo Inzaghi un „supererou“. Editorialistul revine asupra unui meci „urât şi triumfal“ pe care l-a câştigat fotbalul tehnicianului milanez Carlo Ancelotti, „mai simplu decât jocul cerebral al lui Benitez, dar respectând principiile fundamentale“. În schimb, ziariştii englezi au demonstrat încă o dată că fair-play-ul britanic este doar o vorbă în vânt. Jurnaliştii de la The Sun l-au atacat pe Inzaghi, susţinând că prima reuşită a atacantului a fost neregulamentară. „Jaf armat“ a titrat The Sun, care se ajută de o fotografie pentru a arăta cititorilor că Inzaghi a deviat mingea cu cotul în poartă la primul gol.
Daniel BISTRICEANU

Gerrard nu regretă nimic
Căpitanul „cormoranilor“, Steven Gerrard, a spus că jucătorii echipei Liverpool pot fi mândri de ceea ce au realizat în această ediţie a Ligii Campionilor şi a felicitat formaţia AC Milan pentru victoria de la Atena. „Putem fi mândri de noi. Parcursul nostru până aici a fost excepţional şi ştiu că vom ajunge din nou în finală. Trebuie să ridicăm capul, ne vom odihni în această vară şi vom pleca mai bine în sezonul viitor. Am avut controlul meciului în prima repriză, dar în a doua parte nu a fost aşa cum ne-am fi dorit. Însă, nu trebuie să uităm că am întâlnit o echipă de foarte bun nivel, cu jucători foarte mari. Trebuie să aducem un omagiu echipei AC Milan. A câştigat şi probabil a meritat. La încălzire ne-am spus că acest meci se va juca pe detalii şi pe puţin noroc. AC Milan a avut noroc“, a spus Gerrard. La rândul său, Dirk Kuyt, autorul golului echipei Liverpool, a susţinut că AC Milan a avut mai mult noroc. „Am încercat timp de 90 de minute, dar din nefericire nu ne-a ieşit“, a adăugat Kuyt. Şi Boudewijn Zenden a opinat că echipa sa a fost ghinionistă: „Este adevărat că suntem dezamăgiţi, dar, când există două mari echipe, ai nevoie de puţin noroc, iar noi nu am avut“.
Daniel BISTRICEANU

Exit mobile version