Acasă Sport Sarapova si Clijsters, in semifinale

Sarapova si Clijsters, in semifinale

Dupa Serena Williams si Nicole Vaidisova, rusoaica Maria Sarapova si belgianca Kim Clijsters s-au calificat, ieri, in semifinalele turneului Australian Open. Cel mai greu meci l-a avut Clijsters, a patra favorita la Melbourne, care a intâlnit-o pe elvetianca Martina Hingis, cap de serie numarul 6. Belgianca s-a impus in trei seturi, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-3, dupa doua ore si trei minute de joc. Kim a inceput bine partida si a condus cu 2-0, dar a comis apoi o serie de erori incredibile, iar scorul in primul set a devenit 2-4 si ulterior 3-6. In setul al doilea, Clijsters a facut aproape acelasi numar de greseli (21 spre deosebire de 23 in primul), dar a câstigat mai multe puncte si s-a impus cu 6-4. In ultimul set, jocul Martinei Hingis a scazut in intensitate, in ciuda avantajului cu 2-0 pe care l-a avut la inceput. Clijsters a reusit un break la scorul de 3-3 si s-a desprins in câstigatoare, ajungând pentru a cincea oara in semifinalele turneului Australian Open.


Desi meciul dintre Maria Sarapova, principala favorita a competitiei, si compatrioata sa Anna Chakvetadze (nr. 10) s-a disputat in doua seturi, acesta a durat mai mult decât intâlnirea Clijster – Hingis, intinzându-se pe durata a doua ore si 14 minute. Sarapova s-a impus cu 7-6 (5), 7-5. Chakvetadze, mai scunda cu 18 centimetri decât Sarapova, a alergat-o pe aceasta pe tot terenul si i-a pus de multe ori probleme, fiind la un pas sa câstige primul set la tie-break. Si in setul al doilea, Chakvetadze a jucat excelent pâna la 5-5, dar apoi nu a mai putut face fata loviturilor in forta ale favoritei cu numarul 1 de la Melbourne.


Isi vor disputa un loc in finala Openului Australian trei „regine“ ale tenisului mondial, Serena Williams, Kim Clijsters si Maria Sarapova, si o tânara speranta, Nicole Vaidisova, care va implini 18 ani in aprilie.

Exit mobile version