Acasă Sport Scurte stiri

Scurte stiri

Lobont este fericit pentru transferul la Fiorentina


Portarul reprezentativei tricolore, Bogdan Lobont, care a fost achizitionat in urma cu câteva zile de Fiorentina, a afirmat ca transferul la gruparea viola reprezinta pentru el cea mai buna veste in ultimele zece luni si chiar mai mult. „Am inceput un alt drum. Tot ce s-a intâmplat pâna am semnat cu Fiorentina conteaza mai putin. Este o noua etapa din viata mea si imi doresc sa urc“, a spus Lobont. La rândul sau, noua achizitie a Fiorentinei, portarul Gianluca Berti, care are 39 de ani, a spus ca Lobont este un goal-keeper foarte valoros. „L-am vazut jucând pe Lobont si pot spune ca este un mare portar. Eu am venit la Fiorentina sub forma de imprumut pâna la finalul sezonului, dar sper sa ramân si pe mai departe. Obiectivul meu este sa ajut grupul prin experienta mea. Vreau sa dau o mâna de ajutor tinerilor portari de la juniorii Fiorentinei“, a precizat Berti. In schimb, William Vecchi, un fost antrenor cu portarii la Juventus Torino, i-a recomandat tehnicianului formatiei AC Fiorentina, Cesare Prandelli, sa lucreze cu Lobont in plan psihic. „Nu il cunosc foarte bine pe Lobont, dar l-am vazut in câteva meciuri din Liga Campionilor si nu inteleg de ce se nasc atâtea discutii in jurul numelui sau. Este un portar bun si va creste la Fiorentina, daca Prandelli va lucra cu el in plan psihic“, a opinat Vecchi. (D.B.)


Cupa Spaniei. „Galacticii“ au ajuns in semifinale


Real Madrid s-a calificat miercuri seara in semifinalele Cupei Spaniei, dupa ce a invins, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, pe Betis Sevilla, in mansa a doua a sferturilor de finala ale competitiei. Unicul gol al madrilenilor a fost marcat de brazilianul Robinho, in minutul 44. In tur, Real câstigase cu acelasi scor, golul de atunci fiind inscris de Cassano. In semifinale va mai juca si Espanyol, care s-a impus cu 2-0 in disputa cu Cadiz, rezultat care se consemnase si in tur. Ambele goluri ale barcelonezilor au fost marcate de Jofre (’73, 76 – penalti). Partida Valencia – Deportivo la Coruna (in tur, 0-1) a fost intrerupta in minutul 44, la scorul de 1-0, dupa ce unul dintre arbitrii asistenti a fost ranit cu un obiect aruncat din tribuna, cel mai probabil cu o moneda, si a inceput sa sângereze. Arbitrul Megia Davila a decis intreruperea partidei, repriza a doua urmând sa fie reprogramata peste câteva zile, cu portile inchise. Potrivit cotidianului Marca, Valencia risca sanctiuni severe din cauza incidentului petrecut miercuri pe stadionul „Mestalla“. In sferturile Cupei Spaniei, aseara, urma sa se mai dispute mansa tur dintre Barcelona si Zaragoza. (M.A.)


Cupa Italiei. Milan a trecut greu de Palermo


AC Milan a avut parte miercuri seara doar de 2.105 spectatori la meciul de pe „San Siro“ cu Palermo, din prima mansa a sferturilor de finala ale Cupei Italiei. „Diavolii“ lui Carlo Ancelotti s-au chinuit cu sicilienii, pe care i-au invins la limita, 1-0, gratie reusitei din minutul 86 a atacantului Alberto Gilardino. Milanul s-a prezentat insa cu destule rezerve, in centrul apararii fiind „veteranul“ Billy Costacurta, care va implini 40 de ani in aprilie. A fost nevoie de introducerea in teren a lui Kaka, in locul lui Rui Costa (’72), pentru ca jocul milanezilor sa se limpezeasca, brazilianul pasând decisiv la golul victoriei reusit de Gilardino. Acesta a facut pereche in atac cu ultima achizitie a rossonerilor, Marcio Amoroso, insa brazilianul de 31 de ani, fost golgheter in Serie A pe când evolua la Udinese, a avut o evolutie stearsa. La oaspeti, care si-au fixat ca obiectiv ajungerea in finala, internationalul român Paul Codrea nu a fost convocat, nefiind insa refacut dupa o accidentare. Returul se va disputa pe 31 ianuarie. Intr-un alt meci, Udinese si Sampdoria au terminat la egalitate, scor 1-1. Antonio Di Natale a deschis scorul pentru gazde, in minutul 23, Diana egalând in minutul 78 si facând ca genovezii sa aiba prima sansa in retur. Marti, Lazio Roma si Inter Milano au remizat, 1-1, iar partida Juventus Torino – AS Roma s-a disputat aseara, dupa inchiderea editiei. (M.A.)


Cupa Ligii Angliei. Finala Manchester – Wigan


Miercuri seara s-a stabilit si cealalta finalista a Cupei Ligii Angliei. Dupa ce Wigan Athletic a produs surpriza eliminând pe Arsenal si ajungând in premiera in finala competitiei, aceasta se va confrunta in ultimul act cu Manchester United. „Dracii“ pregatiti de Sir Alex Ferguson s-au impus pe teren propriu, cu scorul de 2-1, in fata lui Blackburn Rovers, in mansa a doua a semifinalelor. Atacantul olandez Ruud Van Nistelrooy a deschis scorul in minutul 8, dar, la pauza, a fost 1-1, dupa reusita irlandezului Reid (’32), care a egalat situatia din tur. Golul victoriei si calificarii lui Manchester a fost marcat de Louis Saha, in minutul 52, francezul aflându-se la a cincea reusita in aceasta competitie. Finala Cupei Ligii Angliei se va disputa pe 26 februarie, la Cardiff. (M.A.)


Cupa Germaniei. Werder a parasit competitia


In sferturile de finala ale Cupei Germaniei s-a consemnat miercuri seara o mare surpriza. Werder Bremen, echipa calificata in optimile Ligii Campionilor, a fost eliminata de FC Sankt Pauli, formatie din esalonul al treilea german, care a câstigat cu 3-1 disputa de pe teren propriu. Gazdele au deschis scorul in minutul 10, prin Mazingu-Dinzey, dar francezul Micoud a restabilit egalitatea, in minutul 27. Sankt Pauli a trecut din nou in avantaj in minutul 59, gratie reusitei lui Fabian Boll, de meserie ofiter de politie, Schultz stabilind scorul final, in minutul 65. La 3-1, Werder a ratat un penalti prin Borovski (’78). Partida s-a disputat pe un teren greu, acoperit cu zapada, care a cauzat si accidentarea atacantului oaspetilor si al nationalei Germaniei, Miroslav Klose. Acesta a alunecat si a cazut pe spate, suferind o accidentare destul de grava, la umar, el parasind terenul in minutul 42. Tot miercuri seara, Arminia Bielefeld a eliminat formatia din liga a doua Kickers Offenbach, pe care a invins-o cu 4-2, dupa executarea loviturilor de departajare. La finalul celor 90 de minute regulamentare si al prelungirilor, scorul fusese egal, 1-1. In semifinale s-a calificat si Eintracht Frankfurt, care a invins in deplasare, cu 3-1, pe 1860 München, echipa din 2 Bundesliga. Marti obtinuse calificarea in penultimul act si Bayern München, care a trecut cu 3-2, dupa prelungiri, de FSV Mainz. (M.A.)


Cupa Africii. Camerunul s-a calificat in sferturi


Nationala Camerunului s-a calificat in sferturile de finala ale Cupei Africii pe Natiuni, dupa ce a invins, miercuri seara, cu scorul de 2-0, selectionata statului Togo, intr-un meci din cadrul grupei B a competitiei. Atacantul lui FC Barcelona, Samuel Eto’o, a fost artizanul succesului „leilor neimblânziti“, deschizând scorul in minutul 68, cu un sut senzational din afara careului, care s-a oprit in vinclul portii aparate de Kossi Agassa, goal-keeper legitimat la FC Metz. Eto’o, care se afla la al patrulea gol la CAN 2006, dupa hat-trick-ul reusit in partida cu Angola, a fost si la originea celei de-a doua reusite a Camerunului, la fel de spectaculoasa. Golgheterul Barcelonei a patruns in dribling in careul advers si a pasat ideal spre Meyong Ze, care a marcat cu calcâiul (’86). Dupa acest nou succes, Camerun a devenit a doua echipa calificata in antepenultimul act al Cupei Africii, dupa Coasta de Fildes. In urma infrângerii, Togo, echipa care va juca la Cupa Mondiala din Germania, a pierdut orice sansa de a mai accede in sferturile competitiei, pentru celalalt loc calificant din grupa B luptându-se Angola si Republica Democrata Congo. Cele doua reprezentative au remizat miercuri seara, 0-0, insa Congo are deja patru puncte si mai are nevoie de un egal cu Camerunul pentru a fi sigura de calificare. (M.A.)

Exit mobile version