Acasă Sport Remiza nefondata

Remiza nefondata

Universitatea a etalat la Râmnicu Vâlcea un fotbal de calitate, insa numarul mare de ocazii avute a fost notat cu zero pe tabela de marcaj, lipsa de concentrare si ghinionul fiind „atuurile“ juvetilor in derbiul de sâmbata.


CSM Vâlcea 0 – Universitatea 0


• Stadion „1 Mai“, spectatori: 9.000.


CSM Vâlcea: Pampea – M. Dumitru, Georgescu, Raicu, Cumpanasu, Cercel – A. Nica (’77, Bolcu), Lepadatu, Murineanu (’90, Rosca) – Florea (’60, Stanca), A. Savu. Antrenor: Adrian Furnica.


Universitatea: Bornescu – Ciuca, D. Stoica, Mitchell – Dananae, Stinga (’90, Fritea), Saceanu, A. Ionescu, Velcovici – Dina (’82, Piturca), Stemat (’65, Salih). Antrenor: Ovidiu Stinga.


• Cartonase galbene: M. Dumitru, Cercel / Stinga, Saceanu, Velcovici.


• Au arbitrat: M. Martis – L. Sirbu, D. Dumitru.


Vâlcenii promiteau un meci mare, in care tinteau o victorie categorica, dar elevii lui Adrian Furnica nu au pus in pericol poarta aparata de Mircea Bornescu. In plus, s-au aparat orbeste pentru a smulge remiza, savurata la maximum de publicul vâlcean.


Inca din primele minute ale intâlnirii, Universitatea a demonstrat ca a venit cu gândul de a parasi victorioasa terenul de joc, Dina (‘4) fiind foarte aproape de deschiderea scorului, insa lovitura sa de cap a trecut cu putin pe lânga poarta adversa. Tot el avea sa-i tina cu sufletul la gura pe cei trei sute de fani craioveni prezenti in Zavoi, când a facut un slalom de 20 de metri, insa, dintr-o pozitie favorabila, nu a nimerit poarta aparata de Pampea (’33).


Nici Andrei Ionescu nu a fost mai inspirat in momentul finalizarii (’36), sutul acestuia trecând pe lânga poarta, pentru ca Ovidiu Stinga, un minut mai târziu, sa-si „oblige“ sustinatorii sa-si puna mâinile in cap. Primind un „cadou“ din partea terenului de joc, „olandezul“ a lobat balonul peste Pampea, spectator la executie, dar si peste poarta acestuia. Ultima ocazie a „portocaliilor“, pentru ca Universitatea a evoluat in echipamentul de rezerva, a bifat-o acelasi Dina, voleul sau fiind deviat in corner.


Replica gazdelor a fost destul de stearsa in prima parte a intâlnirii, Murineanu fiind la baza celor doua incercari de reusita, insa suturile acestuia nu i-au pus probleme lui Bornescu.


Gazdele nu au contat in joc


Dupa pauza, Universitatea a stat mai mult in terenul advers si a reusit sa-si mai creeze doua ocazii uriase de a marca. „Recitalul“ a fost declansat de Stinga (’49) si a continuat cu un sut violent, expediat de la 30 de metri, de Dorel Stoica, in transversala vâlcenilor (’55). Au urmat Dananae, Stemat, Velcovici, Saceanu si Salih sa-si treaca numele pe lista ratangiilor, pentru ca Andrei Ionescu sa atinga apogeul, când sutul sau, din interiorul careului de 16 metri, a fost blocat in extremis de Pampea, aflat la pamânt.


Toate acestea nu au condus decât la un semiesec, tinând cont de faptul ca riposta vâlceana a lipsit cu desavârsire, fluierul final pecetluind un scor alb, neconform cu cele intâmplate pe terenul de joc. Universitatea si-a pastrat titulatura de lidera, la capatul unei evolutii bune, si priveste increzatoare ultima partida din acest tur de campionat, in care va intâlni „satelitul“ lui Dinamo Bucuresti.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version