Acasă Magazin Retete culinare Chiftele de peşte cu orez şi cartofi

Chiftele de peşte cu orez şi cartofi

Chiftele de peşte cu orez şi cartofi
Chiftele de peşte cu orez şi cartofi

INGREDIENTE: 1 conservă de pește la alegere (240 g), 1 pahar de orez, 3 cartofi medii, 1 ceapă medie, sare (după gust), jumătate de pahar de făină de grâu, ulei vegetal de floarea-soarelui pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE:

Decojiți ceapa și tăiați-o măruntele. Puneti-o într-un castron și acoperiți-o cu apă clocotită. Dacă nu vă plac chiftelele cu ceapă crudă, o puteți prăji cu puțin unt.

Puneţi peștele din conservă (scurs de lichid) într-un bol și pasați-l cu furculița.

Fierbeți cartofii în apă cu sare, decojiți-i și pasați-i cu un zdrobitor. Lăsați-l să se răcească.

Fierbeți orezul în apă cu sare până devine puțin vâscos și lipicios.

Amestecaţi cartoful, peștele, orezul și ceapa. Condimentaţi după preferinţe.

Formaţi chiftele cu palmele ude şi aşezaţi-le pe un platou.

Încingeți ulei într-o tigaie, treceți pârjoalele prin făină și prăjiți-le pe ambele părți până se rumenesc.

Serviți-le alături de o salată de legume proaspete.

(sursa: retete-usoare.eu)

Exit mobile version