Acasă Magazin Retete culinare Pui cu gutui şi ceapă caramelizată

Pui cu gutui şi ceapă caramelizată

Pui cu gutui şi ceapă caramelizată
Pui cu gutui şi ceapă caramelizată

Ingrediente: 250 g piept de pui, 1 gutuie mare, 2 cepe medii, 100 g zahăr, 50 ml oțet de mere, 30 g făină, 50 g unt, 1 lingură sos hoisin, sare, piper, scorţişoară, zeama de lămâie

MOD DE PREPARARE:

Pieptul de pui se taie fâșii, se sărează, piperează și se dă la rece 15 minute.

Se taie gutuia cubulețe și se caramelizează în 50 g zahăr, o lingură de zeamă de lămâie și puțin praf de scorțișoară. Apoi se încorporează untul.

Separat, se topește restul de zahăr, adică 50 g, se adaugă 50 ml oțet și se caramelizează ceapa tăiată solzişori.

Carnea de pui se dă prin făină, se scutură bine și se prăjește câteva minunte pe fiecare parte. Se pun peste carne ceapa, gutuia cu sos cu tot, sosul hoisin, se acoperă cu apă și se lasă la fiert 10 minute.

Se potriveşte gustul cu sare şi piper.

(sursa: Cookpad.com)

Exit mobile version