Acasă Magazin Retete culinare Chifteluţe de pui marinate cu sos Ragu

Chifteluţe de pui marinate cu sos Ragu

Chifteluţe de pui marinate cu sos Ragu
Chifteluţe de pui marinate cu sos Ragu

Chifteluţele de pui, marinate în sos ragu, poţi să le aduci la masă cu paste proaspete sau poate cu câte o porţie de orez simplu.

Ingrediente

700 g carne tocată de pui – combinaţie pulpe superioare+piept; 2 căţei usturoi; 3 linguri parmezan; 1 ou; o legătură pătrunjel; 1/2 ardei iute mic; 5 linguri pesmet; sare; piper; 4 linguri ulei.

Ingrediente pentru sosul Ragu

 3 linguri ulei; 1 ceapă mare; 2 morcovi; 2 tije ţelină apio; o conservă roşii cuburi; 200 ml apă; o legătura busuioc proaspăt; sare; piper.

Mod de preparare

1. Toacă mărunt carnea de pui, combinând 1/2 şi 1/2 piept de pui şi pulpe superioare de pui dezosate.
2. Adaugă apoi usturoiul, parmezanul, oul şi restul de ingrediente. Frământă compoziţia până ce o omogenizezi complet şi potriveşte de sare şi piper.
3. Formează chifteluţele de pui marinate rotunjindu-le între palme. Frige chifteluţele în 3-4 linguri de ulei până le uniformizezi.
4. Separat, frige în 3 linguri de ulei ceapă, ţelina şi morcovul, toate mărunţite fin sau rase, pentru 4-5 minute la foc mic-mediu.
5. După ce legumele se înmoaie, adaugă roşiile cuburi, apoi potriveşte de sare şi piper.
6. Adaugă 200 ml apă fierbinte şi busuiocul tocat fin, apoi lasă sosul Ragu să scadă pentru 30-35 minute.
7. Odată ce a scăzut sosul, adaugă chifteluţele de pui în sos şi opreşte focul.
8. Serveşte chifteluţele de pui marinate cu paste, orez sau cu piure, după gust.

(retetepractice.ro)

Exit mobile version