Acasă Magazin Roşii umplute cu carne

Roşii umplute cu carne

Ingrediente:

  • 8 roşii potrivite,
  • 250 g carne tocată,
  • 1 morcov fiert,
  • 1 ceapă,
  • 1 ardei gogoşar verde,
  • 1 ou,
  • sare şi piper după gust,
  • 50 ml ulei,
  • 1/2 legătură de mărar ,
  • 3 fire cimbru proaspat.

Mod de preparare

Spălăm roşiile, iar la fiecare tăiem un capac şi scoatem miezul cu seminţe. Într-o tigaie se încinge uleiul (25 ml ) şi călim ceapa (răzuita). Adăugăm carnea şi o lăsăm să se prajească circa 10 minute.
Se închide focul şi se adaugă morcovul fiert tăiat cubuleţe.
Se adaugă sare, piper (după gust), cimbru mărunţit, oul şi amestecăm până obţinem o compoziţie omogenă.
Umplem roşiile cu compoziţia formată şi le punem într-un vas termorezistent. Într-o tigaie se încinge restul de ulei şi călim ardeiul (tăiat cubuleţe) cu capacele de la roşii (tăiate mărunt).
Adaugăm compozitţia în vasul în care sunt roşiile umplute, 200 ml apă caldă şi sare după gust.
Punem vasul la cuptor pentru 25 minute la 180 C.
Roşiile umplute cu carne se servesc cu mărar tăiat mărunt şi smântână.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version