Acasă Magazin Ai tăiat trandafirii? Atunci trebuie să le aplici primul tratament

Ai tăiat trandafirii? Atunci trebuie să le aplici primul tratament

Ai tăiat trandafirii? Atunci trebuie să le aplici primul tratament
Ai tăiat trandafirii? Atunci trebuie să le aplici primul tratament

Dacă vrei să ai trandafiri frumoși și sănătoși, trebuie să știi în ce perioadă se aplică tratmentele și ce substanțe se folosesc. Iată cum poți să eviți bolile și dăunatorii trandafirilor.

Primăvara, înainte de pornirea în vegetație a trandafirilor, trebuie să tai lăstarii bolnavi sau slab dezvoltați. Astfel, te asiguri că trandafirii vor fi sănătoși și se vor dezvolta corect.

Primul tratament

După ce ai făcut tăierile de primăvară, trebuie să aplici două tratamente.

Primul va fi cu produs cupric, zeamă bordeleză sau Champ, pentru cancerul ramurilor și rugina. Ai nevoie de 50 grame de produs cupric amestecat cu 10 litri de apă. Nu trebuie să sari peste acest tratament, pentru că este important.

În aceeasi perioadă se aplică și o stropire cu Kumulus, pentru făinare, 60 grame de produs la 10 litri de apă. Folosind Nuprid, vei elimina ouăle acarienilor și ale afidelor.

Tratamente pentru perioada creșterii lăstarilor

În timpul cresterii lăstarilor, trandafirii au nevoie de o stropire cu Topsin (10 grame la 10 litri de apă) si Aliette (30 grame la 10 litri de apă).

În acelasi timp, va fi nevoie și de un tratament cu Mospilan (1,5 g la 10 litri de apă). E bine să fie folosit împreuna cu Toil, un adjuvant pe bază de ulei de rapiță.

Tratamente din perioada îmbobocirii trandafirilor

Înainte de deschiderea florilor, trandafirii au nevoie de un tratament cu Topsin (10 g la 10 litri de apa) pentru făinare, afide (păduchi verzi) și rugină.

Mai departe, se va aplica un tratament cu Syllit (20 ml la 10 litri de apa) pentru putregai si antracnoza. Pentru viespea trandafirului si acarieni, va fi nevoie sa aplici un tratament cu Actara (1,5 g la 10 litri de apa).

Tratamente petru trandafirii înfloriți

În timpul înfloritului, trandafirii mai au nevoie de un tratament cu Topsin (10 g la 10 litri de apă) pentru a combate afidele, putregaiul și rugina.

În aceeasi perioadă, e nevoie să aplici o stropire cu Antracol (20 g la 10 litri de apă) pentru pătarea neagră. Pentru făinare si acarieni, stropește cu Nissorun (5 g la 10 litri de apă).

Ultimul tratament

Atunci când trandafirii intră în perioada de repaus vegetativ va fi nevoie de o stropire cu produs cupric, zeamă bordeleză sau Champ, pentru cancerul ramurilor și rugină. Totodata, aplică si o stropire cu Kumulus (60 g la 10 litri de apă).

Citește și: Olt: Șoferi cercetați pentru infracțiuni rutiere

Exit mobile version