Acasă Local Olt Olt: Șoferi cercetați pentru infracțiuni rutiere

Olt: Șoferi cercetați pentru infracțiuni rutiere

Olt: Șoferi cercetați pentru infracțiuni rutiere
Olt: Șoferi cercetați pentru infracțiuni rutiere

Polițiștii Biroului Rutier Slatina au oprit pe 17 martie, în jurul orei 01.00, pentru control, pe strada Grădiște, din municipiul Slatina, județul Olt, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, din localitate.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească, în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauza, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Șofer cercetat pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice

Pe 16 martie a.c., în jurul orei 20.10, polițiștii din cadrul Poliției orașului Drăgănești-Olt, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Maria Coloni, din comuna Deveselu, județul Olt, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 61 de ani, din localitate.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii au solicitat acestuia testarea cu aparatul etilotest, însă bărbatul a refuzat atât testarea, cât și prelevarea de mostre biologice la o unitate medicală.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Citește și: Gorj: A înflorit laleaua pestriță în Pădurea Botorogi

Exit mobile version