Acasă Magazin Dispută juridică între membrii Sex Pistols, tranşată de justiţia britanică

Dispută juridică între membrii Sex Pistols, tranşată de justiţia britanică

Dispută juridică între membrii Sex Pistols, tranşată de justiţia britanică
Foto: WalesOnline

Justiţia britanică a formulat luni o hotărâre în favoarea a doi foşti membri ai trupei Sex Pistols, angajaţi într-o dispută legală cu Johnny Rotten, solistul legendarei formaţii punk britanice, pe tema utilizării melodiilor lor în coloana sonoră a unui serial de televiziune, relatează AFP.

Chitaristul Steve Jones şi bateristul Paul Cook l-au atacat în faţa Înaltei Curţi de Justiţie din Londra pe liderul şi solistul trupei Johnny Rotten (John Lydon, pe numele său real) pentru că acesta s-a opus folosirii melodiilor din unicul album de studio al Sex Pistols, ”Never Mind The Bollocks”, în serialul „Pistol”.

În regia lui Danny Boyle („Trainspotting”, „Slumdog Millionnaire” şi altele), serialul bazat pe memoriile lui Steve Jones publicate în 2016 – „Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol” – va fi lansat anul viitor.

Johnny Rotten credea că licenţele nu pot fi acordate împotriva voinţei sale

Johnny Rotten credea că licenţele nu pot fi acordate împotriva voinţei sale. El a declarat anterior că nu va ceda decât în faţa unei hotărâri judecătoreşti, după ce în aprilie, în paginile Sunday Times, a descris serialul drept nemulţumirea profundă faţă de această mini-serie.

Potrivit avocatului celor doi reclamanţi, Edmund Cullen, un acord încheiat în 1998 de către membrii grupului prevedea ca deciziile privind licenţele să fie luate „în baza majorităţii”. Înalta Curte i-a dat dreptate luni, după audierile din iulie.

Avocatul reclamanţilor a subliniat că procedura l-a vizat doar pe Johnny Rotten

În concluziile sale scrise, avocatul reclamanţilor a subliniat că procedura l-a vizat doar pe Johnny Rotten, în condiţiile în care Glen Matlock, unul dintre membrii fondatori ai grupului, înlocuit în 1977 de Sid Vicious, care a murit în 1979, şi beneficiarii acestuia din urmă, susţin poziţia clienţilor săi.

Potrivit avocatului fostului lider al grupului, Mark Cunningham, Rotten a considerat că a fost prezentat „într-o lumină ostilă şi puţin flatantă” de cartea care stă la baza seriei.

Grupul s-a reunit de mai multe ori pe scenă, cel mai recent în 2008

Postul de televiziune FX Networks a anunţat la începutul acestui an că va produce o miniserie cu şase episoade intitulată „Pistol”, care „va readuce la viaţă” volumul de memorii publicat de chitaristul trupei, Steve Jones, intitulat „Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol”. Un purtător de cuvânt al postului FX Networks a declarat că atât producătorii miniseriei TV, cât şi regizorul Danny Boyle l-au contactat pe managerul lui Johnny Rotten pentru a îl informa în legătură cu acest proiect.

Format în 1975 şi desfiinţat în 1978, grupul s-a reunit de mai multe ori pe scenă, cel mai recent în 2008.

Grupul Sex Pistols a fost alcătuit iniţial din solistul Johnny Rotten, chitaristul Steve Jones, toboşarul Paul Cook şi basistul Glen Matlock, care a fost înlocuit de Sid Vicious la începutul anului 1977. 

Exit mobile version