Acasă Magazin (VIDEO) O „tânără“ de 60 de ani rupe stereotipurile. Este încoronată Miss...

(VIDEO) O „tânără“ de 60 de ani rupe stereotipurile. Este încoronată Miss Univers Buenos Aires

Alejandra Marisa Rodríguez, o argentiniană de 60 de ani, a rupt stereotipurile când a fost încoronată Miss Univers pentru provincia Buenos Aires.
Avocata și jurnalista Alejandra Rodríguez a încălzit inimile peste tot. Este prima femeie de 60 de ani din istoria concursului de frumusețe care a câștigat titlul.

„Sunt încântată să reprezint această nouă paradigmă în concursurile de frumusețe pentru că inaugurăm o nouă etapă în care femeile nu sunt doar o frumusețe fizică, ci un alt set de valori”, a spus ea pentru presă. „Sunt prima din această generație care începe cu asta.” „Cred că judecătorii mi-au văzut încrederea și pasiunea de a reprezenta femeile generației mele”, a continuat ea. „Sunt hotărâtă să lupt pentru coroana Miss Univers Argentina 2024.”

Din moment ce a câștigat râvnita coroană Miss Buenos Aires, Rodríguez este favorita fanilor pentru coroana Miss Argentina. Asta i-ar permite să concureze în competiția internațională Miss Universe.

În trecut, concursul Miss Univers permitea strict să concureze doar celor cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani, potrivit Independent.
În septembrie 2023, Organizația Miss Univers a anunțat că, începând din 2024, nu vor mai exista limite de vârstă pentru concurente. Începând din 2024, fiecare femeie cu vârsta peste 18 ani va putea participa.

Haidy Cruz va concura la 47 de ani

Rodríguez nu este singura care a depășit standardele de frumusețe în vârstă. Haidy Cruz, de 47 de ani, concurând pentru a reprezenta Republica Dominicană în concursul Miss Univers 2024.
Concursul Miss Univers va avea loc în Mexic pe 24 septembrie, cu țări din întreaga lume. Concurente precum Rodríguez și Cruz, care pot urca pe scenă, vor demonstra publicului larg că vârsta nu este altceva decât un număr.

Poate o femeie de 47 de ani să reprezinte Republica Dominicană la Miss Univers 2024?
Poate o femeie de 47 de ani să reprezinte Republica Dominicană la Miss Univers 2024?

„Participarea la un concurs de frumusețe m-a fascinat întotdeauna. Datorită faptului că am devenit mamă la o vârstă fragedă, nu am reușit niciodată să transform acel vis în realitate”, a explicat ea pentru Hola

„Miss Universe, care promovează incluziunea, mi-a oferit șansa de a-mi urmări visul. Vocea mea interioară m-a îndemnat să merg la asta, să experimentez călătoria în loc să aud doar despre ea.”

Deși Cruz a fost întâmpinată cu scepticism, ea a mers înainte, hotărâtă să arate că vârsta ei poate fi mai degrabă un atu decât o slăbiciune.

„Trebuie să recunosc că deseori ignor ceea ce spun alții. Rămân concentrată pe obiectivele mele și sunt hotărâtă să le ating”, a spus ea. „Înțeleg că oamenii vorbesc adesea din propriile lor limitări și nimeni nu îți poate trăi visele pentru tine. Unii ar putea să nu fie conștienți de faptul că termenii de la Miss Universe s-au schimbat. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu sunt afectată de ceea ce spun alții. Am fost în ochii publicului de mult timp și am învățat cum să gestionez criticile. Le permit altora să se exprime după bunul plac, dar în cele din urmă, eu sunt cea care decide ce mă afectează sau nu.”

Exit mobile version