Acasă Magazin Gogoși de post

Gogoși de post

Gogoși de post
Gogoși de post

TIMPI DE PREPARARE

  •  Timp de preparare: 10 min
  •  Timp de gatire: 20 min
  •  Gata in: 30 min

INGREDIENTE

  •  500 g faină;
  •  250 ml apă (călduţă, neapărat!);
  •  25 g drojdie proaspătă;
  •  50 ml ulei;
  •  2-3 linguri zahăr;
  •  2 fiole esență de vanilie;
  •  1 praf de sare.

MOD DE PREPARARE

Asta este cea mai bună și rapidă rețetă pentru gogoşi de post pufoase și aromate! Sunt ieftine, se fac fără efort și sunt desertul perfect pentru zilele în care ții post dar vrei să te răsfeți cu ceva dulce! sursa Unica.ro

Rețetă pentru gogoși de post:

Se dizolvă drojdia în puțină apă călduță. Dacă ai drojdie uscată, se folosesc doar 10 grame.

Combină, într-un vas măricel, făina și sarea. Adaugă drojdia desfăcută în apă călduță, esența, uleiul.

Toarnă, treptat și amestecă continuu, restul de apă călduță, până obții un aluat omogen și lipicios, dar care nu se lipește de mâini.

Acoperă cu un prosop (umezit, de preferat) și lasă gogoșile la dospit până își dublează volumul.

Unge masa de lucru cu puțin ulei. Pune aluatul de gogoși de post, mai frământă de 2-3 ori și întinde-l cu sucitorul. Formează, cu paharul, gogoșile. Lasă să mai crească 2-3 minute.

Încinge ulei într-un vas înăltuț și pune la prăjit gogoșile. Când sunt gata, scoate-le pe un șervet de hârtie, care să absoarbă excesul de ulei, pudrează-le cu zahăr vanilat și gogoșile sunt numai bune de servit!

Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.
Exit mobile version