Acasă Magazin Scurte ştiri

Scurte ştiri

Ocolul lumii pe bicicletă
Keiichi Iwasaki, un japonez de 36 de ani, pasionat de ciclism, şi-a propus să facă ocolul lumii cu doar un euro în buzunar. După cum informează Tiscali.it, în 2001, japonezul a decis să plece de acasă şi şi-a anunţat rudele că are de gând să facă ocolul lumii pe bicicletă. Până astăzi, ambiţiosul biciclist a străbătut 45.000 de kilometri, a ajuns în peste 37 de ţări, şi nu are de gând să se întoarcă prea curând acasă. În prezent, Keiichi se află în Elveţia, unde intenţionează să escaladeze Mont Blanc. Apoi are de gând să călătorească în Africa şi America Latină, după care abia atunci va pleca spre Japonia, tot pe două roţi. De-a lungul călătoriei sale, Iwasaki a avut de înfruntat numeroase pericole: a fost jefuit de piraţi, a fost arestat în India, a fost atacat de un câine turbat în Tibet şi a fost aproape obligat să se însoare în Nepal. De fiecare dată însă, a scăpat cu faţa curată. Japonezul a fost finanţat doar din donaţiile primite de la oameni: a câştigat cât avea nevoie să supravieţuiască prezentând diferite numere de iluzionism. „Cei mai mulţi dintre turişti au nevoie de bani ca să plece în vacanţă şi dacă nu au bani preferă să stea acasă. Însă, visele pot deveni realitate dacă ai voinţă“, a comentat  Keiichi.

Înconjurat de gunoaie

În timp ce oamenii sunt obişnuiţi să se spele de mai multe ori pe zi, alţii nu vor nici să audă de apă sau săpun. O patrulă de poliţie din New York, chemată să pună capăt unei dispute domestice într-un bloc din Queens, s-a confruntat recent cu un astfel de om certat cu igiena. Agenţii sosiţi la locul unde era în plină desfăşurare o ceartă s-au „izbit“ încă de la intrare de un miros îngrozitor. Convinşi că în bloc este un cadavru, care, după miros, se afla într-o stare avansată de descompunere, poliţiştii au cerut ajutorul pompierilor. Imediat ce aceştia au sosit, au forţat uşa de la apartamentul de unde provenea mirosul, fără a suna nici măcar la uşă. Înăuntru însă nu au descoperit nici urmă de cadavru, ci doar un bărbat care nu prea auzise de cuvântul igienă. Potrivit declaraţiilor poliţiştilor, bărbatul era înconjurat din toate părţile de gunoaie aflate într-o avansată stare de descompunere. „Mormanele de gunoi ajungeau până la tavan şi chiar blocau şi ferestrele“, au povestit agenţii. Ming Li Sung, de 69 de ani, proprietarul apartamentului, a fost dus la Elmhurst Hospital Center, unde va fi supus unui control psihiatric.

Gwen Stefani, o mamă responsabilă
În ciuda faptului că muzica sa are un sound agresiv şi nonconformist, cunoscuta solistă Gwen Stefani este o vedetă mai degrabă cuminte. Solista a recunoscut că s-a ferit întotdeauna de necazuri, un merit avându-l şi educaţia primită de la părinţii săi. Gwen speră să se achite şi ea cu brio de datoria de mamă şi să îi înveţe numai de bine pe cei doi băieţi ai ei.
Un ajutor de nădejde este şi soţul artistei, Gavin Rossdale, care s-a acomodat extraordinar de bine cu rolul de părinte: „S-a ridicat la înălţimea aşteptărilor mele, ba, mai mult, le-a şi depăşit! Este foarte pasionat şi iubitor, e făcut să fie tată! Sunt foarte norocoasă“, a recunoscut artista, care este căsătorită din 2002. Profesia de mămică s-a dovedit mult mai dificilă decât credea, aceasta fiind, de departe, cel mai greu „job“ pe care l-a avut vreodată, mai solicitant decât orice provocare din lumea muzicală. „Întotdeauna am muncit din greu, dar pot să spun cu mâna pe inimă că este cel mai greu lucru din lume să creşti copii. Bineînţeles, şi răsplata e pe măsură!“, povesteşte solista.

Elton John vrea să înfieze un copil din Ucraina
Celebrul cântăreţ britanic Elton John vrea să înfieze un băieţel de 14 luni, aflat într-un orfelinat din Ucraina. După cum informează tgcom.it, Elton John şi partenerul său, David Furness, au fost cuceriţi din primul moment de micul Lev, de un an şi două luni, pe care l-au vizitat la un orfelinat din estul Ucrainei. Artistul l-a cunoscut pe copil în timpul unui program de combatere a răspândirii virusului HIV. Deşi recunoaşte că, până să-l cunoască pe Lev, ideea de a adopta un copil nu prea îi surâdea, acum Elton John pare mai hotărât ca oricând să devină părinte. „David şi cu mine am vorbit mereu despre adopţie, pentru că el şi-a dorit întotdeauna să adopte un copil. Eu am spus mereu nu, pentru că am 62 de ani, pentru că mereu călătoresc şi m-am gândit că poate nu ar fi corect să avem un copil. Dar după ce l-am văzut pe Lev, aş vrea să-l adopt. Nu ştiu cum vom face asta, dar micuţul mi-a furat inima şi la fel a făcut şi cu David“, a declarat artistul.

Exit mobile version