Acasă Local Olt Peste 130 de utilaje de deszăpezire sunt pregătite să acţioneze în judeţul...

Peste 130 de utilaje de deszăpezire sunt pregătite să acţioneze în judeţul Olt

Pe timpul atentionării Cod Galben,  sunt pregătite intervină 132 de utilaje de deszăpezire, 36 pe cele şase tronsoane de drum naţional care străbat judeţul Olt ( în total peste 300 de km) şi 96 de utilajele pe cei peste 950 de km de drum judeţean.

În ceea ce priveşte persoane care necesită dializă, cele două societăţi care se ocupă de transportul dializaţilor au comunicat faptul nu au pacineti planificaţi pentru transport în intervalul în care se află în vigoare codul de ninsoare.

Gravidele în ultimul trimestru de sarcina sunt monitorizate, iar dacă vremea se va înrăutăţi acestea vor fi transportate către spitale.

Cetăţeni trebuie anunţe autorităţile locale despre persoanele fără adăpost, persoanele care nu au posibilităţi materiale şi încălzească locuinţa sau bătrânii care locuiesc singuri. Sunt estimate în perioada următoare temperaturi scăzute şi persoanele aflate în dificultate pot fi cazate, temporar, în spaţiile asigurate în fiecare localitate.

Pentru intervenţia în situaţii de urgenţă peste 120 de pompieri olteni se află în obiectiv, iar alţi 120 sunt pregătiţi se prezinte în cel mai scurt timp la unităţile de care aparţin. De asemenea, dacă situaţia o va impune, în judeţele care nu sunt vizate de atenţionările meteo, sunt pregătite detaşamente de pompieri care se pot deplasa în zonele afectate de fenomenele meteo periculoase.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version