Acasă Local Olt Olt: Proiectul „Prevenire antidrog: Tineri pentru tineri”

Olt: Proiectul „Prevenire antidrog: Tineri pentru tineri”

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Olt derulează, în perioada martie-iunie 2015, proiectul intitulat „Prevenire antidrog: Tineri pentru tineri”, organizat în parteneriat cu Colegiul Tehnic Metalurgic Slatina. Proiectul are la bază principiul educaţiei între egali, principalul obiectiv al acestuia fiind dobândirea de către nouă elevi, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, de la Colegiul Tehnic Metalurgic, a cunoştinţelor şi abilităţilor necesare în vederea realizării a zece activităţi de prevenire a consumului de canabis, substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, alcool şi tutun destinate colegilor lor de liceu.

Cei nouă elevi care vor fi formaţi ca educatori între egali vor prezenta altor elevi de aceeaşi vârstă efectele nocive ale consumului de canabis, substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, alcool şi tutun, prin intermediul activităţilor de prevenire pe care le vor organiza şi desfăşura sub îndrumarea specialiştilor Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Olt şi cu sprijinul cadrelor didactice ale Colegiului Tehnic Metalurgic.

De asemenea, proiectul îşi propune informarea, educarea şi conştientizarea a 200 elevi, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, elevi la aceeaşi instituţie de învăţământ, cu privire la efectele şi riscurile consumului de canabis, substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, alcool şi tutun.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version