Acasă Local Gorj Concurs pe teme turistice „Gorjul turistic”

Concurs pe teme turistice „Gorjul turistic”

Consiliul Județean Gorj împreună cu Inspectoratul Școlar Județean organizează în data de 27, începând cu ora 13.00, la sediul Palatului Administrativ din Târgu Jiu, ediția a doua a concursului tematic ”Gorjul turistic”, fiind astfel marcată Ziua Mondială a Turismului. În acest mod, se continuă seria activităților menite să evidențieze și să promoveze potențialul turistic pe care îl are județul Gorj. La eveniment și-au anunțat prezența optsprezece unități de învățământ, care vor participa cu câte un echipaj format din patru elevi, atât din Târgu Jiu cât și din diferite localități ale județului, cum ar fi: Rovinari, Bumbești-Jiu, Peștișani, Novaci, Baia de Fier, Alimpești, Turceni, Polovragi, Bumbești-Jiu, Crasna, Mușetești, Turcinești, Tismana, Bâlta. Concursul este conceput pe două segmente: un test grilă, ce va fi susținut în baza tematicii propuse de către instituțiile partenere evenimentului și o prezentare în power-point prin care fiecare echipaj este invitat să evidențieze din punct de vedere al turismului istoric localitatea pe care o reprezintă.

Elevii vor fi premiaţi

Pentru echipajele câștigătoare, Consiliul Județean Gorj va înmâna marele premiu, premiile I, II, III, mențiune și două premii speciale, în valoare totală de 3.400 de lei. De asemenea, pentru încurajarea și dezvoltarea competiției, partenerii concursului au prevăzut acordarea de premii speciale și materiale de promovare a obiectivelor turistice și a potențialului turistic local. Ediția din acest an a concursului se bucură de sprijinul mai multor instituții județene. Astfel, parteneri ai evenimentului sunt: Agenția pentru Protecția Mediului Gorj, Muzeul Județean ”Alexandru Ștefulescu” Gorj, Biblioteca Județeană ”Christian Tell”, Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Gorj, Școala Populară de Artă din Târgu-Jiu, Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului”, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului ”Acasă la Brâncuși”, Revista Cultura.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version