Acasă Local Gorj Minorul din Gorj vândut pentru 8.000 de lei în Germania va fi...

Minorul din Gorj vândut pentru 8.000 de lei în Germania va fi repatriat

Minorul din Gorj vândut pentru 8.000 de lei în Germania va fi repatriat
Minorul din Gorj vândut pentru 8.000 de lei în Germania va fi repatriat

O echipă a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, din care face parte și un psiholog, s-a deplasat la München pentru a prelua minorul și a-l însoți înapoi în țară.

În cursul aceleiași zile, au fost efectuate demersurile necesare în vederea repatrierii, minorul fiind preluat de la autoritățile germane, în prezent acesta aflându-se în drum spre România.

Demersurile necesare repatrierii au fost sprijinite în mod direct de către președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, secretarul de stat Rareș-Petru Achiriloaie, care s-a deplasat personal în Germania.

Copilul va fi dat în plasament la un asistent maternal

În momentul în care minorul va ajunge la DGASPC Gorj, directorul general va dispune, în condițiile legii, plasamentul în regim de urgență la un asistent maternal profesionist, la care se află și sora acestuia, de 8 ani.

„Totodată, ne vom asigura că specialiștii DGASPC Gorj îi vor oferi acestuia tot sprijinul necesar în vederea depășirii traumei prin care a trecut, fiind inclus imediat într-un program de consiliere psihologică.

Încă de la început, în soluționarea acestui caz, am beneficiat de sprijinul și colaborarea DIICOT, Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, cărora le mulțumim pentru implicare și pentru buna colaborare, fapt ce a condus la gestionarea și rezolvarea eficientă a acestui caz.

Mulțumim, de asemenea, echipei de specialiști din cadrul DGASPC Gorj, care a instrumentat cazul! Ne exprimăm convingerea că, în situația în care anumite persoane se fac vinovate de încălcarea prevederilor legale în acest caz, acestea vor răspunde în fața justiției.

În tot ceea ce întreprinde, DGASPC Gorj apără și promovează drepturile copiilor, urmărind respectarea interesului superior al acestora, iar cei care aduc atingere sau care pun în pericol viața, dezvoltarea fizică, mentală, spirituală, morală și socială, integritatea corporală, sănătatea fizică sau psihică a copilului, trebuie să răspundă cât mai aspru în fața legii”, conform unui comunicat al DGASPC Gorj.

Citește și: Mehedinți: Șofer rănit după o ciocnire în lanț

Exit mobile version