Acasă Actualitate Cultura Producția „Guvernul Copiilor 2“, regizată de Ioana Mischie, se vede la Târgu...

Producția „Guvernul Copiilor 2“, regizată de Ioana Mischie, se vede la Târgu Jiu

Producția Guvernul Copiilor 2, regizată de Ioana Mischie, se vede la la Târgu Jiu
Producția Guvernul Copiilor 2, regizată de Ioana Mischie, se vede la la Târgu Jiu


La Cinematograful „Sergiu Nicolaescu” din Târgu Jiu are loc luni, 29 aprilie, de la ora 18:00, proiecția filmului Guvernul Copiilor 2. Prioecţia va fi urmată de o sesiune de discuții cu regizoarea Ioana Mischie, născută la Târgu Jiu. Government of Children este o franciză transmedia unică în lume (film 3D / web platform / VR), creată de Ioana Mischie, Fulbright Alumna, care își propune să încurajeze copiii din întreaga lume să se considere lideri în formare și să își imagineze viitorul societății în care vor trăi.
Este un documentar vizionar, regizat de gorjeanca Ioana Mischie, în care copiii români cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani își expun ideile cu privire la lumea viitorului.

Guvernul Copiilor, un proiect inițiat în 2017 de Ioana Mischie

Acest documentar face parte din prima franciză transmedia românească, Government of Children / Guvernul Copiilor, un proiect inițiat în 2017 de Ioana Mischie, ce construiește un întreg univers, bazat pe inovații tehnologice și conceptuale, ce este alcătuit dintr-o combinație de filme, extensii de realitate virtuală, seriale web și ateliere menite să inspire imaginația civică colectivă.

Documentarul Guvernul Copiilor 2 prezintă viziunea inovativă a 19 copii

Aflat la intersecția dintre artă și utilizarea a noi tehnologii, documentarul transmedia Guvernul Copiilor 2 prezintă viziunea inovativă a 19 copii proveniți din diverse categorii sociale, printre care și copii cu dizabilități (motrice și de vedere), care sunt provocați să-și imagineze cum ar vedea societatea ideală pe termen lung în condițiile în care ar face parte dintr-un guvern al viitorului.

Ideile lor originale sunt aduse la viață de o echipă transdisciplinară de artiști, arhitecți, peisagiști, psihologi și educatori, creând o lume virtuală utopică ce redă viziunea copiilor într-o manieră cât mai autentică posibil. Conceptele tinerilor, deși departe de realitatea noastră actuală, devin brusc tangibile.

Tehnologia folosită în premieră pentru acest documentar cuprinde software-uri precum cele utilizate în jocurile video (Unreal Engine), dar și programe de inteligență artificială și machine learning pentru a completa lumea concepută în proporție de 90% de artiști. Astfel, Guvernul Copiilor 2 devine primul film românesc ce fructifică aceste metodologii.

Citeşte şi: Premierul spaniol Pedro Sanchez va anunţa azi dacă demisionează

Exit mobile version