Acasă Local Gorj IPS Irineu va resfinţii duminică Biserica „Sfinţii Împăraţi” din Larga, Gorj

IPS Irineu va resfinţii duminică Biserica „Sfinţii Împăraţi” din Larga, Gorj

În Duminica a 5-a după Rusalii (24 iulie 2016), Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi  Mitropolitul Olteniei, va săvârşi Sfânta Liturghie şi slujba de resfinţire a Bisericii “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Parohia Larga, Protoieria Târgu Jiu Nord, judeţul Gorj. În cadrul Sfintei Liturghii va fi săvârşită hirotonia întru preot a diaconului Stelian Ovidiu Grama, pe seama Parohiei Bârseşti, Protoieria Târgu Jiu Nord şi hirotonia întru diacon a teologului Mircea Bivolaru, pe seama Parohiei Godineşti, Protoieria Târgu Jiu Nord, judeţul Gorj.

Biserica „Sfinţii Împăraţi” din Parohia Larga a fost ridicată între anii 1975 – 1985 pe ruinele unei biserici vechi, din lemn, construită în 1720. Începând cu anul 2012, sfântul locaş a intrat într-un amplu proces de consolidare şi restaurare, lucrările fiind finalizate în acest an cu sprijinul autorităţilor publice locale şi a enoriaşilor în frunte cu preotul paroh Nicolae Dionisie Tătaru.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version