Acasă Local Dolj Doljeni cercetaţi pentru tăiere ilegală de lemne

Doljeni cercetaţi pentru tăiere ilegală de lemne

Polițiști din cadrul Secției 2 Rurală Breasta i-a depistat pe V. Tudor, din municipiul Craiova, de 31 ani și M. Adrian, din Seaca de Pădure, de 20 ani, care încărcau dintr-un atelaj hipo într-o autoutilitară, lemne de foc esență salcâm. Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit că, în dimineața zilei de 2 ianuarie, în jurul orei 8.00, M. Adrian a mers cu un atelaj hipo în pădurea din punctul „Pleana”, din comuna Brabova, judeţul Dolj, de unde a tăiat cu o drujbă, 4 arbori esență „salcâm”, de dimensiuni cuprinse între 20 cm și 35 cm, pe care i-a fasonat în chituci cu o lungime estimativă de 30 cm. Ulterior acesta i-a transportat cu atelajul hipo la circa 100 m de drumul județean, unde le-a încărcat în autoutilitara ce aparține lui V. Tudor. Materialul lemnos nemarcat a fost inventariat de către un reprezentant din cadrul Ocolului Silvic Craiova, rezultând o cantitate de 0,720 mc.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos, fapte prevăzute de Legea 46/2008 Republicată.

Polițiști din cadrul Postului Cernătești l-au depistat, ieri, pe P. Marian, de 32 de ani, din localitate, care a tăiat și sustras un număr de 15 arbori, specia „cer”, cu diametrele cuprinse între 8 și 28 cm, din punctul „Raznicul Bătrân”, de pe o suprafață de pădure ce aparține Primăriei Cernătești. Materialul lemnos a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor, cantitatea de material lemnos sustrasă a fiind de 0,40 mc, iar prejudiciul cauzat de 175 de lei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version