Acasă Local Reorganizarea instituţiilor primăriei, o pritoceală. Consilier local: „Haideţi să nu mai împărţim...

Reorganizarea instituţiilor primăriei, o pritoceală. Consilier local: „Haideţi să nu mai împărţim Craiova între boierimea PSD şi restul craiovenilor!”

Şedinţa Consiliului Local de ieri, s-a desfăşurat sub imperiul nemulţumirilor, datorate disponibilizărilor şi reorganizărilor ce urmează să se facă la instituţiile subordonate Primăriei Craiova. Cei mai vocali consilieri au fost cei de la PNL, secondaţi de cei de la USR, iar cei de la PSD au dormit în bănci şi au ridicat mâna.

Între atâtea reorganizări, organigrame şi regulamente, consilierii locali au fost chemaţi să voteze şi reorganizarea, organigrama, statutul de funcţii şi regulamentul de funcţionare şi organizare a Primăriei Craiova. Consilierul local Marian Vasile a caracterizat această reorganizare drept o „pritocire”.


„Reorganizăm Primăria Craiova, practic se pritocesc nişte funcţii de şefi, şefuleţi, şefuţi. Din această organizare nu rezultă absolut deloc eficientizarea activităţii primăriei. Nu rezultă îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite cetăţenilor. Ne aşteptam să vedem o schimbare radicală că practic, conduceţi din 2012 această primărie şi tot aşteptăm de un deceniu să vedem o gândire modernă, eficientă, o administraţie adecvată mileniului. Din păcate, nu vedem nici o direcţie sau un serviciu de IT, într-o instituţie în care avem Servicii publice. În contextul în care cuvântul de ordine este sustenabilitate, durabilitate şi digitalizare, nu poţi îmbunătăţi calitatea serviciilor într-o instituţie publică. Noi suntem exact ca în Evul Mediu. Acest punct pe ordinea de zi este făcut aşa ca să fie. Nu ne ajută cu nimic”, a spus Marian Vasile, consilier local PNL.


Un alt consilier local a vrut să ştie câte posturi au fost desfiinţate din Primăria Craiova.
„Aş vrea să ştiu dacă faţă de nivelul, februarie 2023, când erau spre aprobare 537 de locuri ocupate, acum din 548 mai sunt în curs de ocupare alte locuri care nu sunt prinse în această organigramă?”, a întrebat Denis Fota, consilier local USR. Ca de fiecare dată, răspunsurile au venit de la primar.

„Mă surprinde că mai sunt consilieri locali care nu ştiu că primăria este digitalizată total, în afara autorităţilor de construire care este interzis prin lege să le eliberezi elctronic, în rest toate documentele se eliberează electronic. În ceea ce priveşte organigrama primăriei, avem desfiinţate 28 de posturi dintre care 8 sunt de şefi. Am desfiinţat toate birourile şi o parte din servicii. Din cele 20 de posturi de execuţie desfiinţate, 8 sunt ocupate şi 12 sunt vacante. Am încercat să ne raportăm la Ordonanţa de Urgenţă şi am aplicat toate prevederile ei inclusiv în ceea ce priveşte aparatul primăriei”, a spus primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

Marian Vasile: „Haideţi să nu mai împărţim Craiova între boierimea PSD şi restul craiovenilor”

Un alt punct pe ordinea de zi care a încins spiritele a fost cel legat de reorganizarea SC Pieţe şi Târguri. Unii consilieri locali au ridicat problema directorilor, patru la număr, care păstoresc 100 de angajaţi.

„Avem o reorganizare la SC Pieţe şi Târguri, unde la 100 de angajaţi avem patru directori, toţi din boierimea PSD-ului. La RAT, la 800 de posturi avem un administrator şi doi directori, aici avem patru directori. La RAADPFL avem la fel. Dacă vrem să facem cum trebuie, haideţi să renunţăm la şefi, care toţi sunt membrii cu funcţii în PSD şi au şi soţia pe partea cealaltă, şi vărul, şi… Haideţi să nu mai împărţim Craiova între boierimea PSD şi restul craiovenilor. Să facem o transformare radicală”, a ridicat problema consilierul local Marian Vasile.


Acesta a continuat tirul atacurilor şi atunci când s-au discutat şi alte puncte de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local, cum ar fi organigrama Sport Club Municipal Craiova. Din această cauză el a fost apostrofat de către preşedintele de şedinţă, Lucian Dindirică: „Ce aţi băut domnul Vasile în dimineaţa asta? Ce v-aţi pus în cafea?”. „Energizant„, a fost răspunsul lui Vasile. Acesta a continuat:

” Domnu’ preşedinte, dacă ne întâlnim aici, ne întâlnim ca să discutăm cele mai bune soluţii pentru craioveni. Sunt de măcinat de faptul că atâţia oameni de la Ansamblu, de la Filarmonică tremură de frică, că vor rămâne fără servici şi protipendada PSD, respectiv domnul Cosman Adrian care se înscrie la această categorie ce face? Avem o jucătoare, Ana Maria Ţicu a fost depistată pozitiv, dopată. I s-a plătit salariul, deşi trebuia întrerupt contractul şi penalizată. O altă jucătoare a fost adusă în 2022 accidentată. Nu a jucat nici un meci, în schimb i s-au plătit intervenţiile şi recuperarea. Să vedeţi câte zeci de mii de euro se pierd prin incompetenţa celor din PSD care conduc instituţiile subordonate primăriei. Eu vă spun dumneavoastră să-l demiteţi pentru că dacă nu-l demiteţi vă asumaţi toate aceste pierderi şi le acoperiţi cu taxele şi impozitele craiovenilor. Vă solicit să-l demiteţi! Pierderi, pierderi, pierderi”, a fost replica consilierului Marian Vasile.

N-au fost ţigări şi detergent, n-a mers Magazinul Autentic din Piaţa Chiriac

Când a venit vorba despre Piaţa Chiriac, consilierii locali i-au reproşat primăriţei că a aruncat 2 milioane de lei pe apa sâmbetei, când a venit cu ideea construirii Magazinului Autentic Românesc în Piaţa Chiriac.

Am ajuns acum, după ce ne-am certat, am discutat în contradictoriu anul trecut vizavi de această ideea măreaţă a dumneavoastră de-a face magazin tradiţional românesc, acolo în Piaţa Chiriac, ca o investiţie de peste 2 milioane să o închiriem. Cum vedeţi dumneavoastră această situaţie, ce le spuneţi craiovenilor? Chiar aşteptăm să ne spuneţi şi nouă, după ce ne-aţi certat că nu ştim noi ce magazin… cu toţi primarii PSD de pe Valea Dunării, cu domnul preşedinte al CJ Dolj„, a cerut socoteală Marian Vasile.

Lia Olguţa Vasilescu a spus că este în continuare susţinătoarea producătorilor autohtoni, chiar dacă magazinul autohton a fost un eşec.


„Am fost şi sunt în continuare o susţinătoare a producătorilor. Sunt foarte mulţi dintre cetăţenii Craiovei care au reclamat absenţa unei pieţe a producătorilor. Din această cauză a apărut Piaţa Chiriac, din nefericire zona a fost prost aleasă pentru că piaţa îşi pierduse vadul. În al doilea rând, acolo ar fi trebuit să existe şi un altfel de magazin care să aibă, de exemplu detergenţi, ţigări care nu se fac de către producătorii autohtoni. Din această cauză foarte mulţi dintre cei care ar fi vrut să ia produse româneşti s-au îndreptat către alte zone. Magazinul autentic Românesc nu se desfiinţează, s-a mutat în Piaţa Mare unde se pot asigura şi celelalte cerinţe. Investiţia respectivă se poate scoate la chirie şi bugetul local nu va fi prejudiciat, că automat banii din chirie intră la buget”, a replicat primarul.

Exit mobile version