Acasă Local Vâlcea: 120 de case noi ar urma să fie construite în Vaideeni

Vâlcea: 120 de case noi ar urma să fie construite în Vaideeni

Un număr de 120 de case ar urma să fie strămutate pe islazul comunal din localitatea Vaideeni, o comisie lucrând la acest proiect, a declarat azi primarul localităţii, Daniel Băluță, transmite Agerpres.

„Este vorba de locuințele care au fost distruse complet de Luncavăț. Deja comisia lucrează la noul amplasament pentru un număr de 120 de case care urmează a fi construite pe islazul comunal. Acesta se află în apropierea actualului sat Atârnați, dar departe de albia râului. (…) 100 de oameni au dormit din nou la căminul cultural. Se lucrează acum în albia râului, pentru a consolida digurile, încet, viața reintră în normal. Sunt prezente trupele de la armată și ISU care ajută la scoaterea mâlului din locuințe”, a afirmat Daniel Băluță.

În cursul zilei de marți, râul Luncavăț a produs o viitură care a străpuns pe trei fronturi satul Atârnați al comunei Vaideeni, afectând 400 de locuințe, din care 120 complet distruse, și izolând 1.000 de persoane.

Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.
Exit mobile version