Acasă Local Autobuzele RAT, în pană de motorină?

Autobuzele RAT, în pană de motorină?

http://www.youtube.com/watch?v=6eJ-Tc-D5xc

\n

Unii craioveni care folosesc mijloacele de transport în comun sunt nemulţumiţi de orarul autobuzelor RAT Craiova. Redacţia GdS a fost sesizată ieri că pe unele trasee autobuzele întârzie şi câte o jumătate de oră, fiind arhipline când ajung în staţii. Reporterii GdS au mers pe teren pentru a verifica cele sesizate. În staţiile din Gara Craiova, mai mulţi cetăţeni erau nemulţumiţi. „Nu a mai venit autobuzul E1 de cel puţin 20 de minute. Am întrebat la casa de bilete şi mi-a zis doamna de acolo că nu ştie de ce întârzie. Pasagerii de aici din staţie mi-au spus că nu au motorină“, a declarat Mioara Cârlugea. „De o jumătate de oră aştept autobuzul. Nu se aude nimic, stăm ca proştii şi aşteptăm“, a afirmat, la rândul său, Filorena Albulescu. „Şi ieri, şi alaltăieri am stat foarte mult în staţie, câte o jumătate de oră. Spuneau că sunt mai puţine autobuze în weekend, dar acum suntem în timpul săptămânii. Nu ştiu ce se întâmplă“, s-a plâns Carmen Cioboată, altă craioveancă nemulţumită. Pe acelaşi peron al E1, Anuţa Zoica se resemnase că a dat banii pe abonament şi aştepta în zadar autobuzul. „De o jumătate de oră aştept E1. Nu am întrebat la casa de bilete de ce întârzie. Stăm şi aşteptăm. Abonamente am luat… Avem de aşteptat“, a spus aceasta. Pe un alt peron, două domnişoare au refuzat să urce în autobuz din cauză că era prea aglomerat. „Nu aveam loc, ne sufocam. Ajunge foarte târziu autobuzul, la o jumătate de oră. Nu ştim de ce întârzie, probabil că nu au suficiente maşini. Am preferat să nu urcăm pentru că stăteam ca sardinele“, a spus una dintre ele.

„Nu ştiu, întrebaţi conducerea!“

Angajata RAT care monitoriza traseele autobuzelor în staţia Gară nu a ştiut ce explicaţii să dea. Întrebată de ce întârzie autobuzul, aceasta a răspuns: „Acum nu pot să vă spun, trebuie să dau nişte programe aici şi nu pot să vă spun. E1 circulă la 12-15 minute. Asta a fost frecvenţa. Astăzi (ieri – n.r.) a fost o frecvenţă mai mare. Astăzi a fost problemă cu… Cu ce să vă spun? Nu ştiu, întrebaţi conducerea noastră“. În alte staţii, oamenii se confruntau cu aceeaşi situaţie. „Aştept de o jumătate de oră. A venit un autobuz, dar era aglomerat“, a spus Florea Popa, un călător care aştepta în staţia Parc „Romanescu“. „De o oră aşteptăm un autobuz. Au venit, dar nu aveam loc să urcăm în ele“, a spus Alexandru Roşu, un tânăr care aştepta autobuzul în staţia Spital de Urgenţă, pentru a ajunge în cartierul Craioviţa Nouă. Surse din cadrul RAT Craiova susţin că în cursul zilei de ieri regia primăriei a avut probleme în ceea ce priveşte aprovizionarea cu motorină. Directorul general al RAT, Radu Preda, nu a fost de găsit la sediul regiei pentru explicaţii, dar nu a răspuns nici solicitării făcute de reporterii GdS pe telefonul mobil. Nici directorii adjuncţi ai regiei nu au dorit să stea de vorbă cu reporterii GdS. Săptămâna trecută, RAT a scos la licitaţie acordul cadru (12 luni) pentru furnizarea de motorină Euro 5, valoarea estimată a contractului fiind cuprinsă între 9,9 milioane de lei şi 11,5 milioane de lei fără TVA. Regia poate atribui două contracte subsecvente (1 mai – 31 decembrie 2014 şi 1 ianuarie – 30 aprilie 2015), cantitatea estimată pentru întregul acord cadru fiind de 1,9 – 2,2 milioane de litri. Criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut, iar termenul-limită pentru depunerea ofertelor este 14 aprilie. În aprilie 2013, contractul pentru furnizarea de motorină a fost câştigat de firma Oscar Downstream SRL Măgurele (Ilfov), la o valoare de 7,13 milioane de lei.

Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.
Exit mobile version