Acasă Local Dolj Dolj: Opt migranţi sirieni ascunşi într-un autocamion, la PTF Calafat

Dolj: Opt migranţi sirieni ascunşi într-un autocamion, la PTF Calafat

\n

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Calafat au descoperit, ascunşi într-un autocamion condus de un cetăţean bulgar, printre cutii cu textile, opt sirieni care încercau să intre ilegal în România, informează Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră într-un comunicat.

Azi dimineaţă, în jurul orei 06.30, la P.T.F.Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul bulgar Rahimov N., în vârstă de 50 ani, conducând autocamionul marca Mercedes cu numere de înmatriculare turceşti. Acţionând în urma unei analize de risc, autocamionul a fost verificat cu aparatul de detectare a concentraţiei de CO2, care a indicat o valoare crescută. S-a procedat la deschiderea compartimentului marfă, al cărui sigiliu era falsificat, ocazie cu care, printre cutii încărcate cu textile, au fost descoperite opt persoane de sex masculin.

Din declaraţii, a rezultat faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni sirieni şi s-au îmbarcat în autocamion fără ştirea şoferului, intenţionând în acest mod să ajungă într-un stat din vestul Europei. Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, nepermiţîndu-le intrarea pe teritoriul României. Conform protocolului privind controlul comun de frontieră, cele opt persoane au fost preluate de autorităţile de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

Exit mobile version