Acasă Local Focul le-a mistuit casa, dar oamenii cu suflet le redau speranța

Focul le-a mistuit casa, dar oamenii cu suflet le redau speranța

Lovită de necaz, o familie din Mehedinți, rămasă fără acoperiș după un incendiu, primește un ajutor nesperat de la semeni. Casa fusese de curând renovată, cu bani obținuți cu greu. Oamenii s-au mobilizat și au sărit în sprijinul familiei lovită de necaz. O mână de ajutor a dat și GdS, relatând trista poveste a familiei Al Călini.

Un mesaj scurt, în semn de mulțumire, asta am primit de la Al Călini, mehedințeanul căruia i-a luat casa foc.

„Eu vă mulțumesc pentru publicarea articolului. Au început să vină niște ajutoare. Cu banii primiți din comună și de la oamenii cu suflet mare am început să cumpăr materiale. Am fost greu încercat de viață. Casa asta mi-a rămas de la socri. Am avut grijă de ei și mi-au lăsat casa. Am renovat-o cu bani strânși cu greu din muncă și Dumnezeu m-a încercat din nou. Acum am primit ajutor de la oameni, de la primărie, de la vecini și sper să o refac cât mai repede. Am noroc cu un vecin, m-a lăsat să locuiesc în casa lui. L-am ajutat și eu, în trecut am avut grijă de tatăl lui și acum mi se întoarce binele pe care l-am făcut. Începând din această săptămână, încep lucrările. Aștept să vină meșterii. M-am gândit să torn o placă, să nu mai pun grinzi. Cele vechi au ars cu totul. Nu știu cum să le mulțumesc celor care m-au ajutat. Sunt împăcat că fiica mea este bine. Ea trebuie să se pregătească pentru evaluare. Am speranța că totul va fi bine pentru noi și ne vom reface casa mistuită de flăcări. Le mulțumesc oamenilor care sunt lângă mine”, spune Gheorghe Al Călini.

Omul spune că a primit bani de la primărie, de la un vecin a primit panourile pentru turnarea plăcii la casă, iar cu ajutoarele venite de la oameni a cumpărat materialele necesare.

Cenușă și scum a mai rămas din casa familiei Al Călini

Cenuşă şi scrum a rămas din locul numit „acasă“.Georgiana a rămas fără rechizite cu trei luni înainte de Evaluarea Naţională

Povestea familiei Al Călini am relatat-o cu puțin timp în urmă în GdS. În ziua de 6 aprilie, casa familiei Al Călini din comuna mehedinţeană Gârla Mare s-a aprins de la un scurt circuit. Cu mâinile goale, Gheorghe, Gica şi fiica lor Georgiana au luptat cu focul. Au salvat cu greu câteva dintre bunurile din casă, restul a fost mistuit de flăcări. Au rămas cu hainele de pe ei şi pereţii înnegriţi de fum.Bărbatul a muncit în strainatate trei ani ca să strângă ban pe ban. S-a întors în ţară şi a refăcut casa bătrânească. Acum îşi mai pune speranţa în divinitate şi oamenii buni care îi vor sări în ajutor.

Am pierdut tot, peste 20. 000 de euro investiţi. Au ramas doar pereţii. Electrocansicele, mobila, totul s-a dus. Am salvat doar câteva lucruri. În prezent suntem găzduiţi de nişte rude, dar nu vrem să stăm foarte mult pe capul lor. Am început să îndepărtăm molozul. Mă gândesc, că după pun folie, în locul acoperişului până ne ajută bunul Dumnezeu să-l refacem.Tinând cont că vremea e caldă, vom dormi în casa noastră aşa cum este, o ruină. Sper ca până la toamnă să pot strânge bani de acoperiş şi ceva mobilier. Eu lucrez ca îngrijitor la şcoală, soţia nu are serviciu şi este bolnava. Are diabet. Am speranţa ca ne vom redresa cumva. Sunt îngrijorat pentru fata care în două luni va susţine examenele de capacitate şi examen de admitere la liceu. A suferit un atac de panica, i-au ars o parte din rechizite, biroul, calculatorul pe care i-l cumpărasem anul trecut. Nădăjduim că bunul Dumnezeu ne va ajuta să biruim. Am speranţa în oamenii cu suflet mare că ne vor ajuta”, povestea la acel moment Gheorghe Al Călini.

Pe lângă toate provocările vieții, se pare că această tragedie, venită peste noapte a transformat în scrum munca familiei Al Călini, dar nu și speranța. Pentru familia Al Călini, „acasă” a dispărut în noaptea de 6 aprilie, dar comunitatea nu a rămas indiferentă faţă de soarta acestora, mobilizându-se în a-i ajuta cu cele necesare pentru reconstrucţia locuinţei.

Focul nu le-a distrus speranța

Focul întărește întotdeauna ceea ce nu poate distruge. Aşa este şi pentru familia Al Călini, a fost deznădăjduită după ce casa le-a fost făcută scrum. Şi-a văzut toată agoniseala distrusă de flăcări. A rămas cu răni pe corp şi în suflet. Şi le-a oblojit, s-a ridicat de jos cu speranţă în suflet. Speră în providenţă, speră în mâna întinsă de către semeni.Cei care doresc să contribuie, donaţiile pot fi făcute în următorul contul al cărui titular este tatălGheorghe Al Calini, Comuna Garla Mare, judet Mehedinti,, strada Mihai Viteazul nr.35,telefon 0753 768384, cont IBAN :RO60 CECE C001 9463 5590 2511 deschis la CEC Bank.

Exit mobile version