Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Şcoală închisă, comasată şi redeschisă
Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a redeschis una din unităţile de învăţământ din judeţ care fusese trecută pe lista şcolilor închise şi comasate. Şcoala de la Sterpoaia, din comuna Aninoasa, funcţionează la fel ca în ultimul an şcolar, cu toate că trebuia să fie comasată cu unitatea de învăţământ din centrul comunei. Instituţia a şi fost trecută pe lista unităţilor închise şi comasate, dar, ulterior, s-a revenit asupra deciziei, întrucât, din cauza problemelor de transport al elevilor, nu s-ar fi putut respecta orarul: „S-a luat o aprobare scrisă de la Ministerul Educaţiei şi unitatea de învăţământ nu a mai fost închisă şi comasată cu Şcoala de la Aninoasa. Primăria a încercat să facă această comasare, dar s-au opus părinţii. Nu se putea respecta programul copiilor. Acum se merge la şcoală la fel ca anul trecut“, a declarat primarul din Aninoasa, Ilie Jianu.
Eugen Măruţă

Noi centre de permanenţă în Gorj, de anul viitor
De anul viitor, medicii de familie din judeţul Gorj vor să mai înfiinţeze patru centre de permanenţă în localităţile unde sunt cerinţe. „Începând cu anul viitor, după ce va fi aprobat noul buget, încercăm să redeschidem centrele de permanenţă sau, după caz, să înfiinţăm altele noi, în funcţie de localităţile unde se va stabili că este necesară o astfel de unitate. Avem semnale atât din partea medicilor, cât şi a populaţiei, dar ne trebuie fonduri şi înţelegere între cadrele medicale care urmează să activeze în respectivele unităţi. Unul dintre cele patru centre avute în vedere pentru redeschidere este cel de la Tismana, unde există şi dotarea necesară, dar nu există înţelegere din partea medicilor de familie, fapt pentru care acesta a şi fost închis în urma cu câţiva ani. La nivelul judeţului Gorj există cinci centre de permanenţă, unde activează aproximativ 40 de medici, fiecare dintre aceştia având un venit lunar cuprins între 3.000 şi 4.000 de lei“, a precizat Mihai Moisecu, preşedintele Colegiului Medicilor Gorj.
Mihaela FLOROIU

Cartierul Catargiu, fără apă
Compania de Apă Oltenia (CAO) a anunţat că, în cadrul manevrelor care vor fi executate la vanele de distribuţie a apei, mâine, 16 septembrie, şi vineri, 17 septembrie, între orele 11.00 şi 15.00, serviciul de alimentare cu apă va fi întrerupt în cartierul Lascăr Catargiu din Craiova. Furnizarea apei va fi sistată din cauza unor manevre de cuplare-decuplare a conductelor care vor fi efectuate în această zonă.
Click News

„Muzeul şi cercetarea ştiinţifică“, la cea de-a XVII-a ediţie
Muzeul „Olteniei“ Craiova împreună cu Consiliul Judeţean Dolj organizează joi, 16 septembrie, de la ora 10.00, în Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Dolj, cea de-a XVII-a ediţie a Conferinţei Internaţionale „Muzeul şi cercetarea ştiinţifică“.
Lucrările sesiunii sunt onorate de academicieni, doctori în ştiinţe, cercetători, cadre universitare din Turcia, Bulgaria, Cehia, Republica Moldova, Belarus, Albania şi România, prin Institutul de Biologie Bucureşti, Universităţi din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Piteşti, muzeografi de la diferite muzee din România, precum şi specialişti din instituţiile de profil din Craiova. În cadrul conferinţei vor fi prezentate lucrări din domenii precum mineralogie, paleontologie, biologie vegetală şi animală, ecologie şi protecţia mediului.
La sfârşitul lucrărilor, participanţii vor pleca într-o excursie documentară pe Cheile Sohodolului.
Mirela MARINESCU

Exit mobile version