Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Cod galben pe Dunăre
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis luni o avertizare cod galben şi cod portocaliu de inundaţii pentru bazinul hidrografic al Dunării, valabilă în intervalul 11 ianuarie, ora 6.00 – 18 ianuarie, ora 6.00. În localitatea Gruia, cota de atenţie a fost deja depăşită de la primele ore ale dimineţii cu peste 62 de centimetri.  Avertizarea cu­prinde ju­deţele Me­he­dinţi, Dolj şi Olt. Specialiştii spun că în următoarea săp­tă­­mână se vor produce creş­teri de debite şi de­­păşiri ale cotelor de aten­ţie pe Dunăre, sec­torul aval de Sistemul Hi­droenergetic Por­ţile de Fier. Debitul Du­nă­rii ajunsese luni, la intrarea în ţară, la 11.100 mc/s. Po­tri­vit unui comu­nicat de pre­­să emis de Ins­pectoratul pen­­tru Situaţii de Urgenţă „Dro­beta“, la ni­velul jude­ţului Mehedinţi nu au fost semnalate terenuri sau por­ţiuni inundate. Codul por­­to­caliu se instituie pe sectorul  Ca­lafat-Zimnicea, în ju­deţele Dolj, Olt şi Teleor­man, iar cel galben, pe sectorul Giurgiu-Hâr­şova şi la Tulcea.
Alin GHICIULESCU

Ambulatoriul de la Spitalul Judeţean, reabilitat
Proiectul privind ambulatoriul de la Spitalul Judeţean (SCJ) Craiova, în valoare de 34,5 milioane de lei şi finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, a fost aprobat de ADR Oltenia şi propus spre contractare, au anunţat reprezentanţii Consiliului Judeţean Dolj. Lucrările de reabilitare şi modernizare cuprinse în cadrul acestui proiect vizează etajele întâi şi doi ale clădirii spitalului, precum şi echiparea cu aparatură medicală. La etajul întâi se vor efectua lucrări de reabilitare a zonelor de acces, a ambulatoriului pentru copii şi ambulatoriului pentru adulţi şi, prin recompartimentare, se vor obţine cinci noi cabinete medicale. Lucrările din cadrul proiectului cuprind şi refacerea parcării din faţa intrării principale şi a zonelor verzi, înlocuirea instalaţiilor electrice, a instalaţiilor de încălzire şi ventilaţie şi a instalaţiilor sanitare pentru ambulatoriul de specialitate de la etajele întâi şi doi.
Dragoş GAVRILĂ

Reduceri de personal la ITM Olt
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Olt a redus mai multe posturi la început de an. Măsura a fost luată ca urmare a prevederilor Legii nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, ITM preluând şi angajaţii, şi atribuţiile Inspecţiei Sociale. „ITM funcţiona până la 24 decembrie cu 67 de angajaţi şi s-a redus numărul la 53. Motivul pentru aceste reduceri este eficientizarea activităţii. Prin absobţia Inspecţiei Sociale, ITM s-a reorganizat“, a precizat Daniel Ghiţă, purtătorul de cuvânt al instituţiei. Dintre angajaţii care au fost disponibilizaţi, doi aveau vârsta de pensionare şi şase au fost trimişi în şomaj. De asemenea, s-a renunţat la încă şase posturi care erau vacante.
Ionuţ JIFCU

Farmaciile din Gorj nu au teste pentru depistarea gripei noi
Deşi în alte judeţe din ţară oamenii se testează acasă, pentru a depista dacă au fost infectaţi cu virusul gripal AH1N1, în Gorj, nici o farmacie nu are aceste teste. Un astfel de test, care costă aproximativ 50 de lei, se foloseşte foarte uşor: prin recoltarea secreţiilor nazale se poate afla pe loc dacă există în corp virusul gripei noi. Potrivit specialiştilor, rezultatele acestuia sunt însă doar orientative, deoarece numai Institutul „Cantacuzino“ poate confirma prezenţa bolii. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj au declarat că sunt aşteptate 10.000 de doze de vaccin Cantgrip, care vor fi distribuite medicilor de familie şi Centrului din cadrul Spitalului Judeţean Târgu Jiu, acolo unde sunt imunizate doar persoanele fără asigurare de sănătate. Aproximativ 900 de cadre medicale din Gorj s-au vaccinat împotriva virusului AH1N1. Toate cele 20.000 de doze de vaccin care au fost primite de la minister până acum au fost distribuite medicilor de familie.
Mihaela FLOROIU

Exit mobile version