Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Copacii, coafaţi
Crengile uscate cad grămezi pe străzile Craiovei. Angajaţii Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL) dau bice să termine lucrările de regenerare şi de corecţie a arborilor şi arbuştilor. Potrivit directorului general al unităţii, Ion Petre, astfel de lucrări pot fi executate numai până la înfrunzire. „Noi încercăm să curăţăm toţi copacii care suportă astfel de corecţii în această perioadă a anului. Va fi mai dificil în acest an, fiindcă sunt condiţii ca arborii să înfrunzească şi să înmugurească devreme“, a spus directorul Ion Petre. Sute de muncitori ai RAADPFL şi toate utilajele specializate sunt angrenaţi în campanie.
Marian Bădîrci

Mişcare, joc şi sport la Craiova
120 de copii din localităţile Sadova, Sălcuţa, Vârtop, Mofleni, Breasta, Băileşti, Cerăt, dar şi din Craiova vor participa sâmbătă, 7 martie, la evenimentul „Mişcare, Joc şi Sport“, organizat de Fundaţia Terre des hommes – Lausanne, în parteneriat cu UEFA. Evenimentul va cuprinde organizarea de activităţi psihosociale, precum şi un turneu de fotbal ce urmează un tipar UEFA, care se va desfăşura în Sala de Sport „Matei Basarab“ din Craiova. Proiectul doreşte să creeze un cadru de informare pentru autorităţile publice, instituţii de învăţământ, organizaţii şi fundaţii, precum şi pentru părinţii copiilor participanţi la proiect.
Ana DĂNESCU

Femeile din Târgu Jiu, privilegiate pe 8 Martie
Femeile din municipiul Târgu Jiu vor fi privilegiate duminică, 8 Martie, când se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Femeii. Ramona Evulescu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu Jiu, a precizat că Poliţia Comunitară va manifesta o mai mare îngăduinţă faţă de reprezentantele sexului frumos, care nu respectă regulile privind oprirea, staţionarea sau parcarea autoturismelor pe domeniul public. De asemenea, în această zi, toate femeile vor putea circula gratuit pe mijloacele de transport în comun, iar conducătoarele auto vor fi scutite de taxă în parcările cu plată aflate în administrarea Direcţiei Publice de Patrimoniu.
Alin Ion

Spectacol de teatru la „Nicolae Titulescu“
Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale împreună cu Primăria Slatina organizează spectacolul de teatru „Cântăreaţa cheală“, de Eugen Ionescu. Acesta va avea loc vineri, începând cu ora 17.00, şi va fi susţinut pe scena Colegiului Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu“ din municipiu. Acest spectacol este realizat de Teatrul Studenţesc „Podul“ din Bucureşti, în regia doamnei Crista Bilciu.
Claudia CHELU

Contractele încheiate de CE Rovinari cu CCI încep să iasă la iveală
Fostul director al Complexului Energetic (CE) Rovinari, Laurenţiu Ciurel, a recunoscut că a încheiat un contract, în vara anului trecut, cu o firmă subsidiară companiei Control Components Inc. (CCI). Fostul director financiar al acesteia, Richard Morlok, judecat în SUA pentru corupţie şi alte fărădelegi, a declarat în faţa instanţei de judecată că ar fi dat şpagă 600.000 de dolari mai multor societăţi din cinci ţări, printre care şi CE Rovinari. Ciurel spune că a semnat un contract prin care a achiziţionat contoare de păcură de la societatea BTG: „Contractul a avut o valoare mică, de câteva zeci de mii de euro. Ştiu că această firmă foarte mare a fost achiziţionată de CCI şi că face parte din această companie“. Până acum, conducerea CE Rovinari a negat că ar exista un contract direct cu firma americanului.
Alin ION

Exit mobile version