Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Un japonez a murit după ce 14 spitale au refuzat să-l interneze
Un bărbat de 69 de ani, rănit într-un accident rutier în vestul Japoniei, a murit după ce paramedicii de pe ambulanţă au negociat, timp de peste o oră, cu 14 spitale pentru a găsi o unitate de urgenţe care să-l primească, relatează Japan Today.
Pe 20 ianuarie, bărbatul circula cu bicicleta pe o arteră din Itami. În jurul orei 22.15 a fost lovit de o motocicletă. Departamentul de pompieri din oraşul Itami a arătat că bărbatul a petrecut peste o oră în ambulanţa ajunsă la locul accidentului, până când paramedicii au găsit un spital care să accepte internarea lui. În jurul orei 23.30, bărbatul a fost dus, în sfârşit, la un spital, unde a murit după o oră şi jumătate din cauza unei hemoragii puternice.
Cele mai multe unităţi sanitare care au refuzat internarea au invocat motive precum lipsa specialiştilor sau a paturilor libere.
Departamentul de pompieri atrage atenţia că nu este un caz singular, fapt care demonstrează că sistemul medical japonez de urgenţe are lacune serioase.
HotNews

600 de noi locuri în grădiniţe
600 de noi locuri vor fi create, în acest an, în grădiniţele din Târgu Jiu, ca urmare a înfiinţării a trei unităţi de educaţie. Raul Chirias, şeful Serviciului de investiţii din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a precizat că în această primăvară vor fi date în folosinţă două grădiniţe în partea de sud a oraşului, în cartierele Plopilor şi Teilor, amenajate în două centrale termice dezafectate. Potrivit acestuia, un nou corp va fi inaugurat, în această vară, la Grădiniţa nr. 13, de pe strada Siretului. Suma investită în cele trei unităţi de învăţământ se ridică la 4,4 milioane de lei.
Alin Ion

Andrei Iordache, anchetat de DSP Olt
Liberalul Andrei Iordache, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Scorniceşti, este anchetat zilele acestea de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt. Motivul este o sesizare depusă la Ministerul Sănătăţii de unul dintre angajaţii unităţii sanitare din Scorniceşti. Potrivit celor declarate ieri de directoarea interimară a DSP Olt, dr. Ramona Lesnic, comisia de la DSP care anchetează cazul managerului Andrei Iordache se ocupă cu întocmirea raportului care urmează să fie trimis la Ministerul Sănătăţii, iar concluziile acestei anchete vor fi trase astăzi.
Mihaela IANCU

Burse pentru liceeni

Universitatea „Constantin Brâncuşi“ (UCB) din Târgu Jiu va acorda burse liceenilor din clasele a XI-a şi a XII-a cu rezultate deosebite, în vederea înscrierii la instituţia de învăţământ superior. „Elevii care vor beneficia de aceste burse vor fi obligaţi să se înscrie la Universitatea «Constantin Brâncuşi». Este o bursă contractuală care se va acorda începând de anul şcolar viitor. Vom avea în vedere elevii cu rezultate foarte bune şi care au o situaţie materială dificilă“, a precizat rectorul UCB, Adrian Gorun.
Alin Ion

Exit mobile version