Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

La volan cu o concentraţie alcoolică de 1,8 grame la mie

Un bărbat din oraşul Călimăneşti, judeţul Vâlcea, a fost depistat conducând în stare de ebrietate un autoturism Renault Megane, pe DN 7, de la Sibiu către Râmnicu Vâlcea. Gheorghe Niţu, de 48 de ani, a fost oprit joi de poliţişti în trafic. Bărbatul a refuzat etilotestul pe motiv că nu poate să sufle în aparat şi cu greu s-a lăsat convins de poliţişti să meargă la spital pentru a i se recolta probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. „În urma recoltării probelor de sânge şi a analizelor s-a stabilit că bărbatul avea o concentraţie alcoolică de 1,8 grame la mie, adică era aproape de a intra în comă“, a declarat subinspectoarea Diana Smărăndoiu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Vâlcea. Şoferului i s-a ridicat permisul şi i-a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Alina STATE-FULGER

 

Cimitirul Rodipet

Primăria Craiova a finalizat acţiunea de eliminare a chioşcurilor ilegale amplasate de societatea Rodipet pe domeniul public al oraşului. În urmă cu două zile, municipalitatea a ridicat, cu ajutorul RAADPFL, şi ultimele puncte de vânzare de pe Calea Bucureşti, din cartierul Rovine, de lângă Spitalul nr. 2 şi din Valea Roşie. În total, au fost dezafectate 19 chioşcuri, o mare parte dintre ele ocupând inutil trotuarele, deoarece erau închise. Altele, în schimb, produceau bani grei pentru societate, deşi funcţionau ilegal. Şeful Serviciului Disciplina în Construcţii, Gheorghe Daici, a declarat că primăria va imputa Rodipet costurile de ridicare a chioşcurilor, care, la un prim calcul, depăşesc 10.000 de lei. La această sumă se adaugă amenda de 19.000 de lei pentru nerespectarea legislaţiei. „Deocamdată, le-am spus că le imputăm costurile, le-am dat şi amendă, dar trebuie să ne consultăm cu Direcţia de Taxe şi Impozite, să vedem cărei firme o trimitem. Ştim că şi-au schimbat denumirea şi nu vrem să invoce apoi motivul că nu au primit-o“, a declarat Daici.

Valentin TUDOR

 

Drumul Naţional 67 D, afectat de o alunecare de teren

Drumul Naţional 67 D Târgu Jiu – Baia de Aramă – Băile Herculane a fost afectat de o alunecare de teren în zona Munţilor Godeanu. Un zid de sprijin a fost dislocat, bucăţile căzute din el blocând o porţiune de carosabil. Potrivit directorului Secţiei Drumurilor Naţionale Gorj, circulaţia se desfăşoară pe un singur sens de mers. „Lucrarea este complexă, iar în momentul de faţă nu putem face altceva decât să semnalizăm corespunzător pericolul existent. Vom întocmi un proiect şi sper că vom efectua lucrarea în acest an“, a precizat Dumitru Leuştean, directorul Secţiei Drumuri Naţionale Gorj. Acesta a fost ieri în zona în care a avut loc alunecarea de teren şi a făcut o primă evaluare a pagubelor produse.

Alin Ion

 

Traficant de carne vie, arestat

Un bărbat de 43 de ani, care face parte dintr-un grup de persoane cercetate pentru proxenetism, a fost arestat joi noapte. Stelian Călina (foto) este unul dintre cei zece inculpaţi acuzaţi de trafic de persoane, proxenetism, prostituţie şi asociere într-o grupare infracţională. Călina a încercat să plece fraudulos din ţară, el având interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu. Joi, bărbatul a fost prins la Vama Nădlac şi a fost reţinut: „Avea acte de identitate false. El nu avea voie să părăsească localitatea de domiciliu, fiind cercetat pentru mai multe infracţiuni“, a declarat un reprezentant al Parchetului Gorj.

Stelian Călina este acuzat că racola tinere pe care le obliga să se prostitueze atât în ţară, cât şi în străinătate. Potrivit anchetatorilor, 28 de tinere, dintre care zece cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, au fost duse în Spania, între anii 2005 şi 2008, în vederea practicării prostituţiei.

Potrivit procurorilor DIICOT Biroul Teritorial Gorj, centrul operaţiunilor era un club de noapte din Târgu Jiu, patronat de unul dintre fraţii Călina. Aici se practica prostituţia şi erau racolate tinerele.

Mihaela FLOROIU

 

Maşinile abandonate, ridicate de Poliţia Comunitară

Mai mult de jumătate dintre rablele abandonate în parcările publice din Târgu Jiu au fost ridicate, în urma acţiunilor desfăşurate de Poliţia Comunitară. Ion Tudor, directorul executiv al instituţiei, a precizat că au fost identificate 215 autovehicule scoase din funcţiune aflate pe domeniul public, din care, până în prezent, au fost ridicate 110: „Unii deţinători ai autovehiculelor abandonate care au fost avertizaţi le-au ridicat din parcările publice. Alţi 28 de proprietari au reparat maşinile şi le-au repus în circulaţie, 15 dosare sunt în lucru, iar pentru 62 de rable efectuăm verificări în vederea identificării proprietarilor“. Maşinile ridicate de Poliţia Comunitară sunt transportate în parcarea din incinta societăţii Transloc. Procedura de ridicare a autovehiculelor durează aproximativ două săptămâni. Prima dată, poliţiştii comunitari lipesc pe parbrizul maşinii un proces-verbal de constatare, după care primarul oraşului urmează să emită o decizie prin care se stabileşte că autovehiculul respectiv este abandonat, iar apoi poate fi ridicat.

Alin ION

Exit mobile version