Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Spectacol de Crăciun

Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova găzduieşte astăzi, de la ora 17.30, un concurs coral de colinde de Crăciun. Organizat de Facultatea de Teologie şi Asociaţia Studenţilor Facultăţii de Teologie din Craiova, evenimentul are ca parteneri Mitropolia Olteniei, Asociaţia Media Kinder, Parohia „Sfântul Calinic“ şi Fundaţia „Cuvântul care zideşte“. Participă Grupul pasaltic „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir“ al Catedralei Mitropolitane, Corul preoţesc din Craiova, Corul Facultăţii de Teologie, Corul Asociaţiei Studenţilor Creştin-Ortodocşi Români din Craiova, Corul Liceului de Artă „Marin Sorescu“ şi Corul Liceului „Ştefan Odobleja“. În urma prestaţiei avute pe scenă, juriul, al cărui preşedinte va fi ÎPS Irineu Popa, Mitropolitul Olteniei, va desemna cele trei formaţii corale care vor ocupa podiumul premianţilor.

ClickNews

Cadouri pentru copii de la poliţiştii doljeni

Moş Crăciun a fost miercuri complicele poliţiştilor doljeni, într-o acţiune organizată de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) în pragul Sărbătorilor de iarnă. Vizita Moşului, care a schimbat şi în 2008 sania cu maşina poliţiei, este deja o tradiţie în casele de tip familial Gulliver, Solaris şi Apiri de Serafim din municipiu. Este al cincilea an consecutiv în care Moş Crăciun, încărcat de cadouri, a vizitat 22 de minori din cele trei centre de plasament. Copiii l-au întâmpinat pe Moş Crăciun, întruchipat de actorul Ion Colan de la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“, cu cântece şi poezii. „Poliţiştii doljeni au dorit să împartă bucuria Sărbătorilor de iarnă cu aceşti copii, cărora soarta nu le-a adus prea multe“, a spus Florentina Popescu, ofiţer IJP Dolj

Dragoş GAVRILĂ

Concert de Sărbători

Melomanii din Târgu Jiu vor avea parte duminică de un concert special înainte de Sărbători. Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“ va găzdui Concertul de Anul Nou susţinut de Orchestra Filarmonică „Lyra Gorjului“. Programul cuprinde lucrări de J. Offenbach, L. Delibes, P. Ceaikovschi, R. Di Capua, L. Serle, G. Dinicu, J. Strauss – tatăl şi fiul, W. A. Mozart. Alături de orchestră, sub bagheta dirijorului Mircea Suchici, vor evolua soliştii Anca Parlog, Ionuţ Cherata şi Octavian Gorun, de la Filarmonica „Oltenia“ din Craiova.

Eugen MĂRUŢĂ

Parc de distracţii în Rogova

În comuna Rogova, judeţul Mehedinţi, a fost amenajat, în numai o lună, un parc de distracţii. „Am reuşit să terminăm lucrarea, să aducem leagăne, tobogane, băncuţe şi să plantăm pomi. Este pentru prima dată când în comuna Rogova se amenajează un parc de distracţii“, a spus primarul comunei, Ion Balaure.

Şi oamenii sunt mulţumiţi. „S-a gândit foarte bine domnul primar să ne facă un parc în comună. Chiar aveam nevoie de un loc de joacă pentru copii“, a spus un localnic.

Alin GHICIULESCU

„Astăzi se naşte Hristos“

Corurile „Millennium“ şi „Voces Domini“ au susţinut miercuri seară, la Slatina, un concert de excepţie. Evenimentul a avut loc în sala de festivităţi a Colegiului Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu“, la ora 18.30. Concertul tradiţional de colinde „Astăzi se naşte Hristos“ a fost organizat de Episcopia Slatina, Ansamblul Folcloric Profesionist „Doina Oltului“ – secţia corală, Asociaţia Cultural-Corală „Millennium“ şi de Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu“ Slatina. Unii dintre spectatori au venit cu o jumătate de oră mai devreme pentru a ocupa un loc în sală, iar cei care au venit ultimii au stat în picioare, pe durata concertului.

Mihaela IANCU

Exit mobile version