Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Zilele Caracalului
Caracalenii vor sărbători timp de opt zile, alături de invitaţi de onoare, Zilele Muncipiului. Evenimentul, care va debuta pe 17 noiembrie şi se va încheia pe 24, va găzdui multiple manifestări culturale, artistice şi sportive. Cu acest prilej, se vor aniversa şi 470 de ani de la prima atestare documentară a oraşului. În deschiderea evenimentului, pe lângă simpozioane şi alte activităţi, caracalenii sunt invitaţi la teatru. Piesa „Căsătoria“ de Gogol se va juca la Teatrul Municipal. Pe parcursul celor opt zile, se vor lansa cărţi şi reviste, iar joi seară va avea loc o serată la Casa de Cultură „Radu Şerban“. Vineri, vor fi serbate cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie, iar serile de duminică şi luni vor fi dedicate muzicii şi focurilor de artificii. Vor veni să cânte pentru caracaleni Constantin Enceanu, Lavinia Bârsoghe, Ana Lesko, Bere Gratis, Petrică Mâţu Stoian, Ionuţ Dolănescu, Reflex şi Pepe.  Miercuri va fi seara iubitorilor fotbalului. Pe stadionul din Parcul „Constantin Poroireanu“ se vor înfrunta naţionalele de tineret ale României şi Bulgariei. Pe tot parcursul Zilelor Municipiului, la Cercul Militar, Muzeul Romanaţiului şi Casa de Cultură „Radu Şerban“ vor avea loc expoziţii de fotografie şi pictură, dar şi de obiecte arheologice descoperite în campaniile 2007-2008.

Nuntaşi accidentaţi de un şofer băut
Două femei şi un bărbat care participau la o nuntă în comuna Bobiceşti, judeţul Olt, au fost loviţi de un autoturism duminică seară. Accidentul s-a petrecut în jurul orei 22.20. Poliţiştii spun că bărbatul care conducea maşina, un Ford Scorpio, Florin C., de 31 de ani, din localitate, era în stare de ebrietate. Din cauza neatenţiei în conducere, acesta a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un grup de trei tineri care se aflau pe partea carosabilă. Victimele, Dorina F., de 27 de ani, din localitate, Adrian I., de 39 de ani, şi Aida I., de 32 de ani, ambii din Dobreta Turnu Severin, au fost transportate la Spitalul de Urgenţă din Craiova, pentru a primi îngrijirile necesare. „Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice“, a declarat comisarul Claudia Radu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

S-a aruncat de la etaj
Un bărbat, de 34 de ani, s-a aruncat duminică de la etajul I al unui bloc din Râmnicu Vâlcea, după ce s-a certat cu colegul de cameră. Ion Vlădulescu locuieşte împreună cu un coleg în blocul S 31. Duminică, a băut împreună cu acesta, după care a plecat în oraş să îşi cumpere o cartelă telefonică. Bărbatul nu a avut bani suficienţi şi s-a întors acasă să îi ceară colegului un împrumut, dar acesta a refuzat. „S-a certat cu colegul şi, în timp ce acesta era la baie, s-a aruncat în gol de la balcon“, a declarat agentul de poliţie Loredana Sandu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Poliţiei Judeţene Vâlcea. Un echipaj SMURD l-a găsit pe bărbat întins pe pământ şi i-a acordat îngrijiri medicale după care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea pentru investigaţii medicale amănunţite. În urma analizelor, s-a constatat că bărbatul a suferit câteva excoriaţii şi a fost trimis acasă.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version