Acasă Local Gorj Scurte ştiri

Scurte ştiri

Autoturism incendiat

MEHEDINŢI. O Dacie 1310 aparţinând unei persoane din Drobeta Turnu Severin a ars aproape în întregime, în noaptea de marţi spre miercuri, din cauza unui incendiu pus intenţionat.

„În jurul orei 2.00, Detaşamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu două autospeciale, pe strada Brâncoveanu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism Dacia 1310. Maşina a ars în proporţie de 70%, cauza incendiului constituind-o folosirea intenţionată a sursei de aprindere“, a declarat locotenent Nicolae Lohon de la ISU „Drobeta“.

Alin GHICIULESCU

PRECIZARE

Olaru a completat cataloagele

GORJ. În articolul „Văduva şi Olaru au moduri defectuoase de examinare“, publicat marţi, în GdS, a apărut o eroare. Conducerea UCB Târgu Jiu precizează că Onisifor Olaru, şeful catedrei de Automatică şi Informatică din cadrul instituţiei de învăţământ, a completat la timp cataloagele, nu aşa cum, eronat, apăruse în GdS, că nu a făcut acest lucru. „La adresa lui Onisifor Olaru rămân valabile criticile apărute în urma mai multor sesizări ale studenţilor privind modul defectuos de examinare al acestui cadru universitar. Cataloagele le-a completat la timp, însă a avut studenţi care
s-au prezentat de mai multe ori la examinare“, a precizat conducerea UCB Târgu Jiu.

Mihaela FLOROIU

Cine a răpit bătrânul?

MEHEDINŢI. Un bărbat de 76 de ani, din oraşul Orşova, judeţul Mehedinţi, a dispărut luni şi este de negăsit. Dispariţia este cu atât mai misterioasă, cu cât orşoveanul nu putea să meargă singur, având o semipareză pe partea stângă. Tot timpul cineva era în preajma lui, să-i dea o mână de ajutor să se deplaseze. Luni, în jurul prânzului, fiul lui cel mare a plecat să cumpere ceva de la un magazin. Bătrânul a rămas singur pe banca din faţa porţii, să-şi aştepte fiul. De atunci nimeni nu l-a mai văzut.

Rudele au apelat şi la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta“, ai cărui angajaţi l-au căutat şi în apele râului Cerna, dar nici urmă de bătrân. Vecinii bărbatului susţin că nu l-au văzut pe bătrân singur, dar s-au întâlnit la poarta acestuia cu doi bărbaţi şi două femei care erau străini de zonă.

Oamenii legii au căutat persoana dispărută şi cu ajutorul câinilor poliţişti, dar orşoveanul parcă a intrat în pământ.

Alin Ghiciulescu

Mehedinţi – fruntaş la bac

MEHEDINŢI. Judeţul Mehedinţi este fruntaş pe nivel de ţară cu cele 13 note de 10 obţinute la examenul de bacalaureat.

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean, Doiniţa Chircu, a spus că rezultatul se datorează în primul rând eforturilor depuse de cadrele didactice din unităţile de învăţământ, dar meritul aparţine şi elevilor.

„Aşa se explică de ce dintre cei 3.357 de elevi prezenţi la examenul de bacalaureat, 3.178 au avut media generală peste 6. Semnificativ este faptul că 1.411 elevi au fost notaţi cu medii între 9 şi 9,99“, a spus inspectoarea Doiniţa Chircu.

Conform statisticilor, medii între 6 şi 6,99 au obţinut 72 de elevi, medii între 7 şi 7,99 au avut 558 de elevi, între 8 şi 8,99 – 1.124 de elevi. De asemenea, 79 de elevi au fost respinşi, iar 152 au depus contestaţii.

În judeţul Mehedinţi, nici un elev nu a fost eliminat din examen pentru copiere.

Alin GHICIULESCU

Exit mobile version