Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Pieton ajuns la spital

OLT. Un bărbat din Tia Mare a fost victima unui accident de circulaţie, după ce, băut fiind, a traversat strada neregulamentar. Evenimentul a avut loc în a doua zi Paşte, în jurul orei 20.00. În timp ce conducea o Dacie, Alin N., de 26 de ani, din Slatina, l-a acidentat pe Daniel P., de 32 de ani, care, potrivit poliţiştilor, era în stare de ebrietate şi a traversat prin loc nepermis. Victima a fost transportată la Spitalul Corabia, fără a necesita internarea. Poliţiştii spun că şi şoferul era băut în momentul producerii accidentului, el având o alcoolemie de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Dana MIHĂILĂ

Burse pentru profesori

OLT. Profesorii din judeţul Olt care au aplicat pentru o bursă de formare continuă în străinătate, cu finanţare europeană, aşteaptă în aceste zile rezultatele. 15 profesori îşi încearcă norocul, după cum a declarat inspectorul pentru programe comunitare din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt, prof. Nicuşor Dumitru. Majoritatea sunt profesori de limbi străine, engleză şi franceză, a mai spus inspectorul Dumitru, noutatea faţă de anii trecuţi fiind formularul de înscriere, mult simplificat. „Formularul se completează în limba română, iar răspunsurile se aşteaptă la începutul lunii mai“, a declarat inspectorul. O nouă selecţie pentru bursele de formare continuă va avea în loc lunile următoare, termenul-limită de înscriere fiind 31 mai, iar stagiul de formare, în toamnă. Cele mai solicitate destinaţii sunt instituţiile de învăţământ din Franţa şi Anglia. În cursul unui an sunt patru mari selecţii pentru bursele de formare cu finanţare europeană destinate profesorilor, termenele de înscriere fiind 31 ianuarie, 31 martie, 31 mai şi 31 octombrie.

Alina MITRAN

Băiat accidentat de maşină

OLT. Un copil de 12 ani, din comuna Tătuleşti, judeţul Olt, a ajuns la spital, în urma unui accident de circulaţie. Evenimentrul s-a produs luni, pe raza localităţii. Poliţiştii spun că, în urma cercetărilor, au stabilit că Iulian I. s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis şi fără să se asigure, fiind lovit de un autoturism Hyundai Accent, condus de Maria G., de 46 de ani, din Slatina. Minorul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru a primi îngrijirile necesare. Poliţia continuă cercetările în acest caz.

Dana MIHĂILĂ

Cămin cultural cu fonduri guvernamentale

VÂLCEA. Comuna Prundeni din judeţul Vâlcea va avea cămin cultural în valoare de 140.000 de euro, în satul Călina. Construcţia va fi făcută cu fonduri guvernamentale, de la Ministerul Culturii şi Cultelor, prin programul prioritar naţional pentru finalizarea lucrărilor de construcţie a aşezămintelor culturale de drept public din mediul rural şi mic urban, desfăşurat pe perioada 2007-2010 şi finanţat din Fondul Naţional de Dezvoltare. Horia Horăscu, primarul comunei Prundeni, a spus că în localitate există în prezent un singur cămin cultural. „A apărut acest program şi, pentru că aveam nevoie în zonă de încă un aşezământ cultural, am făcut şi noi un proiect pe care l-am depus la Ministerul Culturii şi Cultelor în august 2007, în speranţa că vom obţine finanţare. Surpriza a venit de Paşte, când am fost anunţat printr-o scrisoare de la minister că, printre cele 85 de proiecte eligibile, se află şi al nostru. Valoarea proiectului este de aproximativ 140.000 de euro, şi cu aceşti bani vom face un cămin nou în comună, care va avea mai multe sălii: pentru spectacole, internet, cenaclu cultural şi pentru repetiţii“, a declarat primarul Horia Horăscu. Edilul a precizat că urmează ca reprezentanţii comisiei de evaluare şi selecţie să trimită Companiei Naţionale de Investiţii şi Ministerului Dezvoltării şi Lucrărilor Publice şi Locuinţei dosarul cu proiectul aprobat spre finanţare pentru începerea procedurilor de contractare şi implementare a obiectivului. Din cele aproximativ 500 de proiecte depuse la nivel naţional, au fost selectate 85, iar construcţia aşezămintelor culturale are o valoare totală de 11.746.658 euro.

Alina STATE-FULGER

Exit mobile version