Acasă Local Lege doar pentru unii

Lege doar pentru unii

Când poliţia face accident, nu este obligatoriu să fie anunţat. Acest lucru este demonstrat de ultimul eveniment în care au fost implicaţi doi agenţi de la Biroul de Ordine Publică Urban din cadrul Poliţiei Drobeta Turnu Severin.

 

 

MEHEDINŢI. Agentul Marin Rocşoreanu, însoţit de Ştefan Bărbulescu, conducea în noaptea de 19 spre 20 martie un Logan din dotarea poliţiei. În jurul orei 2.00, prin staţia de emisie-recepţie ei au primit ordin, se pare de la inspectorul principal Ştefan Bibu, să treacă la urmărirea unui autoturism Renault cu numere de Franţa. Însă, într-o curbă la intrarea în localitatea Puţinei, Loganul a ieşit în decor. Martorii accidentului, dar şi surse din IPJ Mehedinţi susţin că poliţiştii au suferit leziuni ce ar fi trebuit să fie tratate de un cadru de specialitate, dar cei doi agenţi au refuzat internarea. „A avut loc un accident aici, în curbă, pe Drumul Naţional 67. O maşină de poliţie aproape s-a răsturnat, iar poliţiştii erau loviţi, unul la cap şi celălalt la mână. Au chemat altă maşină şi i-au remorcat, pentru că nu mai mergeau roţile din faţă“, a spus un martor care nu a dorit să-şi declare identitatea.

 

Cinci zile de tăcere

 

Timp de cinci zile, nimeni din poliţie nu a scos o vorbă despre accident şi despre motivul urmăririi Renaultului. Nici pe site-ul Poliţiei din Mehedinţi şi nici în comunicatele conducerii IPJ nu s-a adus în atenţia opiniei publice evenimentul rutier. Doar după ce ziariştii au aflat despre accident şi de faptul că maşina este în service, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, Carin Sică, a comunicat un punct de vedere oficial al comisarului-şef Constantin Radoslav: „În noaptea de 19 spre 20 martie, la ora 2.05, pe DN 67, în dreptul localităţii Puţinei, un autoturism Dacia Logan, condus de un agent din cadrul Biroului de Ordine Publică Urban de la Poliţia Municipiului Drobeta Turnu Severin, în timp ce se afla în misiune pentru urmărirea unui Renault Laguna înmatriculat în Franţa, a derapat din cauza nisipului aflat pe carosabil, ieşind în decor. În urma impactului a rezultat avarierea uşoară a autoturismului unităţii (bară protecţie faţă spartă şi sistemul de rulare dreapta faţă blocat), valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 1.500 de lei. Acesta urmează să fie recuperat prin asigurarea CASCO. Poliţistul este atestat să conducă autovehiculele unităţii şi nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma accidentului, cei doi ocupanţi ai maşinii nu au suferit nici un fel de leziuni sau vătămări“.

Exit mobile version