Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

S-a spânzurat la 34 de ani

Un bărbat din comuna doljeană Dragoteşti s-a spânzurat marţi seară într-o cameră a locuinţei sale, din satul Popânzăleşti.

Costel Andronache, de 34 de ani, a mai avut tentative de sinucidere pe fondul consumului de alcool. Zidar de meserie, a fost angajat în trecut, însă nu a putut ţine de slujbe. În comună, era cunoscut şi pentru certurile ocazionale din casă. „Fiind un apropiat al familiei, am intervenit de mai multe ori când se certa cu părinţii sau cu soţia. De obicei nu făcea probleme, numai că mai avea ieşiri din când în când“, a povestit Dumitru Dincă, primarul comunei Dragoteşti.

Soţia lui Costel Andronache vorbise la telefon cu soţul cu puţin timp înainte ca acesta să se sinucidă. „Am auzit de la oamenii din sat că şi-a sunat soţia, fiindcă voia să îi găsească şi lui ceva de lucru, dar ea i-a răspuns să mai aştepte puţin“, a declarat viceprimarul comunei, Constantin Vasile.

Cei doi copii ai soţilor Andronache sunt acum în grija bunicilor. Autorităţile locale au declarat că sunt pregătite să sprijine familia, în cazul în care li se va solicita acest lucru. „Vom face o anchetă socială în acest caz, însă cred că bunicii au posibilităţi pentru a întreţine cei doi copii şi, probabil, mama lor se va întoarce în ţară, cel puţin pentru înmormântare“, a mai declarat viceprimarul Vasile.

Cadavrul lui Costel Andronache a fost transportat la Spitalul „Filantropia“ din Craiova pentru efectuarea necropsiei.

Dragoş GAVRILĂ

Accident grav pe Centura de Nord

Doi craioveni au ajuns marţi la spital după ce maşina în care se aflau a intrat într-un stâlp de beton, încercând să evite impactul cu alt automobil.

Constantin V., de 45 de ani, din Craiova, se afla la volanul unui Renault Megane, pe Centura de Nord a municipiului. Încercând să evite un Opel Corsa, care nu i-a acordat prioritate de trecere, a intrat în coliziune cu un stâlp de beton de pe marginea drumului. În urma impactului, şoferul Renaultului a fost grav rănit. Marin R., de 42 de ani, din Craiova, pasager pe locul din dreapta, a suferit răni uşoare. Ambii au fost transportaţi de urgenţă la spital pentru îngrijiri medicale. După producerea accidentului, şoferul Opelului Corsa a fugit de la locul faptei, fiind căutat în prezent de poliţie.

Dragoş GAVRILĂ

Un pachet de ţigări
ar putea costa peste doi euro

Ministerul de Finanţe va mări în perioada următoare acciza pe mia de ţigarete la 62 de euro, iar un pachet de ţigări ar putea ajunge la peste doi euro în prima jumătate a anului, a declarat marţi directorul adjunct al Direcţiei de Supraveghere şi Control Vamal, Iulian Butnaru.

„În 2007, Vama a confiscat în jur de 105 milioane de pachete de ţigări şi am avut 2.127 de capturi pe întreg anul trecut. În perioada următoare, vrem să limităm dreptul de transport al călătorilor transfrontalieri la un cartuş la trecere, dar nu mai mult de 18 cartuşe pe an. Acest proiect a fost aprobat de preşedintele ANAF şi se află pe masa ministrului de finanţe“, a mai spus Butnaru, citat de NewsIn.

La sfârşitul lui 2007, contrabanda de ţigări a fost evaluată la 11,8% din piaţă, cu 3,7% mai puţin decât în 2006, principala sursă a ţigărilor de contrabandă fiind magazinele duty-free.

Adrian DINU

Exit mobile version