Acasă Local Dolj Poluare cu petrol pe Dunăre

Poluare cu petrol pe Dunăre

Poliţiştii de frontieră doljeni au descoperit pe Dunăre ieri, în jurul orei 11.00, în apropiere de Bechet, o pată discontinuă de produs petrolier, având o lungime de aproximativ trei kilometri şi o lăţime de 200 de metri. La faţa locului s-au deplasat reprezentanţii Direcţiei Apelor (DA) Jiu – Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj, care au intervenit pentru îndepărtarea produsului petrolier. Conform reprezentanţilor DA Jiu, începând cu ora 12.00, s-a acţionat în zona Portului Bechet cu material biodegradabil, fiind antrenaţi pentru curăţare 20 de angajaţi ai instituţiei. În jurul orei 15.00, acţiunea de neutralizare a produsului petrolier a fost încheiată.
Conform unui comunicat emis de DA Jiu, sursa de poluare nu a fost încă identificată, fiind posibil ca produsul petrolier – reziduuri provenite din spălarea rezervoarelor navelor – să fi fost deversat de o navă aflată în tranzit.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version