Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Week-end-ul accidentelor
VÂLCEA. Sfârşitul de săptămână a fost dificil pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Vâlcea, fiind înregistrate peste 300 de solicitări. În numai trei zile, medicii au transportat la clinicile universitare din ţară mulţi pacienţi în stare foarte gravă. „Sfârşitul săptămânii a fost destul de obositor, fiind nevoiţi să chemăm oameni de acasă, pentru că nu am făcut faţă solicitărilor. Ultimul accident s-a petrecut duminică seară, când un tir a intrat într-un microbuz, însă nu au fost victime“, a declarat medicul Paul Podărelu, directorul medical din cadrul SJA Vâlcea. De asemenea, vâlcenii au solicitat ambulanţa şi pentru urgenţe majore: dialize, accidente cardiovasculare, traumatisme şi şoc anafilactic.
Iuliana ROŞCA

Bărbat rănit pe DN 64
VÂLCEA. Un bărbat din comuna Ioneşti a anunţat poliţia că, aflându-se pe marginea străzii, pe DN 64, a fost acroşat de un autoturism. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul SPR Vâlcea, care nu a găsit indicii care să ateste că în zonă s-ar fi produs un accident de circulaţie. „Constantin N. a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, unde i s-a stabilit diagnosticul fractură 1/3 medie femur drept şi i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Bărbatul este cunoscut ca suferind de afecţiuni psihice“, a declarat comisarul Marcel Sărdaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea. În prezent, se fac cercetări pentru a se stabili împrejurările în care a fost rănit Constantin N.
Iuliana ROŞCA
   
Copil de trei ani, blocat în apartament
VÂLCEA. Un băieţel de trei ani din Râmnicu Vâlcea a rămas blocat în apartament. Alexandru S. era singur în locuinţa de la etajul trei al unui bloc de pe strada Remus Belu şi a rămas blocat din cauza sistemului de închidere automată a uşii metalice. Părinţii copilului nu au putut deschide uşa deoarece cheile rămăseseră în locuinţă şi au chemat pompierii să deblocheze uşa. Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru“ (ISU) Vâlcea au urcat cu scara culisabilă până la etajul trei, în balconul apartamentului învecinat, şi apoi au pătruns pe geamul de la baie în apartamentul în care se afla copilul. După aproximativ 15 minute apartamentul a fost deschis de pompieri.
Alina STATE

Şi-a înjunghiat tatăl cu cuţitul în gât
VÂLCEA. Un bărbat a ajuns cu gâtul tăiat la spital după ce fiul său l-a înjunghiat. Tragedia s-a petrecut duminică seară, în jurul orei 22.30, când Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Vâlcea a fost sesizat telefonic cu privire la faptul că între Aurel M., de 52 de ani, şi fiul acestuia, Adrian M., de 32 de ani, ambii din comuna Boişoara, judeţul Vâlcea, a avut loc un conflict spontan, în urma căruia Adrian M. l-a tăiat pe tatăl său în zona gâtului cu un cuţit. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă constituită la nivelul IPJ Vâlcea, însoţită de procurorul criminalist care a efectuat cercetarea la faţa locului şi a stabilit că agresiunea s-a produs pe fondul consumului de alcool. „Noi am fost solicitaţi să mergem în comuna Boişoara, unde un bărbat a fost înjunghiat în zona gâtului. Am ajuns la faţa locului, iar bărbatul se afla într-o stare foarte gravă. I-au fost acordate primele îngrijiri medicale, după care Aurel M. a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova, cu diagnosticul plagă profundă prin tăiere regiunea cervicală anterioară cu secţiune completă a traheii şi esofagului, fiind internat în cadrul Secţiei ORL“, a declarat medicul de gardă Paul Podărelu, directorul medical al SJA Vâlcea. În funcţie de concluziile medico-legale, se va stabili încadrarea juridică a faptei şi se va propune soluţie procedurală.
Iuliana ROŞCA

Exit mobile version