Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Încă cinci prefecţi schimbaţi din funcţii

Guvernul a anunţat ieri schimbarea din funcţie a cinci prefecţi: Mioara Mantale (Bucureşti, fost membru PD), Marius Bălu (judeţul Mehedinţi, fost membru PD), Ioan Zaharia (judeţul Vaslui, fost membru PNL), Ion Oprea (judeţul Vrancea, fost membru PD), Cristian Constantin Roman (judeţul Botoşani, fost membru PLD). Prefecţii judeţelor Botoşani şi Vaslui vor fi numiţi inspectori guvernamentali, iar prefecţii judeţelor Vrancea şi Mehedinţi vor ocupa funcţii de subprefect. În urmă cu aproximativ trei săptămâni, guvernul a înlocuit alţi şase prefecţi, între care cinci foşti membri PD.

 

Băsescu ameninţă cu referendumul o dată cu europarlamentarele

Preşedintele Traian Băsescu a avertizat ieri parlamentul că va emite un decret pentru convocarea referendumului pentru votul uninominal în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare, 25 noiembrie, dacă forul legislativ nu va finaliza legea de introducere a acestui tip de vot până pe 25 octombrie, cu 30 de zile înainte de europarlamentare. Cât despre moţiunea de cenzură, şeful statului a declarat ieri, la Costineşti, unde participă la cursurile şcolii de vară a femeilor democrate, că „e un şantaj; liderii PNL şi PSD nu pot fi crezuţi că nu mai au o relaţie subterană“.

 

Înalţi prelaţi, în faţa CNSAS

Andrei Andreicuţ, arhiepiscopul Albei, Calinic Argatu, episcopul de Argeş, Timotei, episcopul de Arad, şi Pimen, arhiepiscopul Sucevei, au fost chemaţi săptămâna viitoare la audieri la CNSAS în virtutea datelor din dosare care aruncă asupra lor suspiciunea că ar fi colaborat cu Securitatea. Date din dosarele de Securitate aflate deja în arhivele CNSAS dintre cele care au fost predate de-a lungul timpului de către servicii indică suspiciunea că unii dintre prelaţii Bisericii Ortodoxe, membri ai Sfântului Sinod, ar fi colaborat cu Securitatea, susţin surse din cadrul Consiliului, citate de NewsIn.

 

Blaga propune legalizarea prostituţiei

Vasile Blaga le-a vorbit femeilor din partid despre legalizarea prostituţiei. Fostul ministru de interne consideră că acest lucru ar fi normal şi necesar în România, mai ales că legislaţia este extrem de dură în aceste cazuri. „Din moment ce prostituţia nu mai e infracţiune, iar femeile n-au nici un loc de muncă, le dau zece mii de amenzi şi nu plăteşte nici una, n-am pe ce să-i pun poprire. Este incredibil, avem cea mai dură legislaţie în domeniul femeilor care practică prostituţia, dar suntem foarte blânzi cu beneficiarii, cu peştii“, a declarat Vasile Blaga, citat de NewsIn. Femeile democrate s-au declarat, în cea mai mare parte, de acord cu propunerea lui Blaga, considerând însă că ar fi bine ca această problemă să fie discutată şi cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe.

Exit mobile version