Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Medicul care l-a eliberat pe Hayssam, scos nevinovat
Medicul Constantin Tănăsescu, dat afară din spitalul penitenciarului Rahova după dispariţia lui Omar Hayssam, nu va mai fi cercetat penal. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti nu
i-au găsit nici o vină penală în legătură cu adeverinţa pe baza căreia Omar Hayssam a fost eliberat din arest. Procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti au precizat în motivarea soluţiei de neîncepere a urmăririi penale că faptei presupuse a fi comisă de medicul Constantin Tănăsescu, aceea de fals intelectual, îi lipseşte motivul, în sensul că medicul nu ar fi acţionat cu intenţie.
Adeverinţa semnată de doctorul Tănăsescu s-a dovedit a fi singurul act medical din dosar care atesta că Hayssam avea două metastaze imposibil de tratat în sistemul penitenciar. Adeverinţa completată cu pixul de medicul penitenciarului, foarte asemănătoare unei scutiri banale, a fost invocată în instanţă ca motiv pentru eliberarea sirianului chiar de procurorul care a instrumentat dosarul de terorism: Ciprian Nastasiu. Administraţia Penitenciarelor
l-a acuzat pe medicul Constantin Tănăsescu de fals intelectual şi a cerut procurorilor să facă verificări în acest sens. În plângere se susţinea că medicul a eliberat respectiva adeverinţă cu încălcarea regulamentului.
Adrian DINU

Italian cu dosar penal pentru înscenarea unui furt
Un investitor italian din oraşul Uricani, Valea Jiului, s-a ales cu dosar penal după ce şi-a înscenat furtul mai multor utilaje pe care poliţia le-a găsit la fier vechi. Omul reclamase că acestea i-au fost furate şi dorea să încaseze asigurarea pentru ele, în timp ce poliţiştii le-au găsit la un centru de fier vechi.
Italianul trăieşte aici de mai mult timp şi are o afacere cu o fabrică de îmbuteliat sucuri, utilajele declarate furate fiind de la această fabrică. Comandantul Poliţiei Uricani, Dănuţ Mocanu, a declarat că italianul îşi asigurase investiţia la o valoare de 110.000 de lei şi urmărea să obţină prima de asigurare de la societatea de asigurări. „În urma cercetărilor s-a constatat că bunurile au fost vândute la un centru de fier vechi, chiar de omul de afaceri“, a declarat Mocanu.
Administratorul italian a mai fost în atenţia organelor de anchetă în urmă cu câţiva ani, inclusiv a celor italiene, atunci fiind cercetat pentru trafic de persoane şi prostituţie.
Diana MITRACHE

Hoţ prins de oameni
Jandarmii doljeni au reţinut ieri, în jurul orei 10.30, cu ajutorul unui cetăţean, un tânăr care sustrăsese portofelul unei femei. O patrulă din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj a fost solicitată ieri de un craiovean pentru a-i preda un hoţ care furase un portofel. În urma cercetărilor, s-a stabilit că Adrian B., de 22 de ani, din Craiova, a urmărit o femeie care mergea pe Calea Bucureşti, iar aproape de intersecţia cu bulevardul Carol I, profitând de aglomeraţie şi de neatenţia acesteia, i-a smuls portofelul din mână. Un craiovean care a auzit ţipetele victimei a fugit după făptuitor, reuşind să-l prindă după câţiva metri.
Jandarmii l-au preluat pe făptuitor şi l-au condus la sediul jandarmeriei, unde s-a constatat că acesta avea antecedente penale pentru furt din societăţi comerciale. Cel în cauză va fi cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, actele premergătoare urmând să fie înaintate organelor competente pentru continuarea cercetărilor.
Aldezir MARIN

Exit mobile version