Acasă Local Medicii de la Ambulanţă, suprasolicitaţi

Medicii de la Ambulanţă, suprasolicitaţi

Medicii din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Vâlcea au fost nevoiţi în week-end-ul trecut să intervină la opt accidente rutiere, dintre care unul mortal. Vineri, în jurul orei 20.30, o tânără a pierdut controlul maşinii pe care o conducea şi a intrat într-un şanţ pe raza comunei Câineni. Aceasta a necesitat îngrijiri medicale şi a fost transportată la spital. La numai câteva ore, alt accident s-a petrecut la Cernişoara, unde o maşină a lovit un pieton. „Pentru că era în stare destul de gravă, victima a fost transportată cu o maşină particulară spre spital, iar noi, cu o ambulanţă, am plecat spre locul accidentului şi ne-am întâlnit pe drum. Când l-am preluat, era într-o stare destul de gravă, cu traumatism cranio-cerebral, traumatism facial, fracturi costale şi pulsul foarte lent. Am crezut că o să-l pierdem, dar ne-am mişcat rapid şi eficient, lăsându-l la spital într-o stare bună“, a declarat medicul Paul Podărelu, directorul medical din cadrul SJA Vâlcea.
Sâmbătă, primul accident s-a petrecut în comuna Bârseşti, trei bărbaţi fiind răniţi. Doi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, pentru îngrijiri medicale minore, iar celălalt a fost trimis la un spital din Bucureşti. Au urmat alte trei accidente la Câineni, Fedeleşoiu şi Râul Vadului, însă nu grave. Ultimul, dar şi cel mai grav, s-a petrecut duminică dimineaţă, în jurul orei 1.30, doi tineri decedând pe loc în urma impactului violent. Medicii sosiţi la faţa locului i-au găsit pe cei doi striviţi în maşină. „S-a plecat cu două ambulanţe medicalizate, dar nu s-a mai putut face nimic. Impactul a fost foarte violent. De mult nu s-a mai întâmplat ca într-o perioadă aşa scurtă să avem atâtea accidente rutiere grave. Într-adevăr, a fost un week-end îndoliat“, a mai spus medicul Paul Podărelu.
Medicii au mai intervenit şi la un caz de leşin, o tânără de 20 de ani căzând din picioare într-un centru comercial din Râmnicu Vâlcea. Aceasta a fost stabilizată şi transportată la spital. Altă tragedie s-a petrecut în comuna Ioneşti, unde o fetiţă de numai doi ani s-a înecat într-un butoi plin cu apă. Toate eforturile medicilor de a o readuce la viaţă pe micuţă au fost zadarnice.

Exit mobile version