Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Directori reinstalati la AFP Craiova


Maria Filip, ex-directorul Administratiei Finantelor Publice (AFP) Craiova, si adjunctul acesteia, Vicentiu Iordache, au fost reinstalati in functii dupa ce Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Dolj a primit acceptul ANAF. Cei doi fusesera „sfatuiti“ sa-si dea demisiile, la sfârsitul lunii noiembrie 2006, de catre seful de atunci al ANAF, Sebastian Bodu, care le-a reprosat nivelul slab al incasarilor la bugetul de stat. Recent, ei au câstigat in instanta suspendarea ordinului ANAF prin care au fost mutati pe functii de executie si continua procesul pe fond pentru anularea acestui act. „Am transmis la ANAF o informare cu hotarârea instantei si si-au dat acceptul pentru revenirea celor doi pe functiile de directori. Cei care i-au inlocuit pâna acum vor trece pe functiile lor, de sefi de servicii“, a precizat Silviu Dumitru, directorul executiv al DGFP Dolj. Pâna acum, functiile de director si director adjunct au fost ocupate de Zaharia Corbeanu, respectiv Lili Saptelei. (B.G.)


Agentiile de mediu folosesc hârtie reciclata


Agentii pentru protectia mediului au obligatia de a promova masuri eficiente pentru protectia si conservarea resurselor naturale. Prin Decizie a presedintelui Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, s-a stabilit ca, incepând cu anul 2007, necesarul intern de hârtie pentru tiparire al agentiilor pentru protectia mediului sa fie acoperit in proportie de 60% de hârtie reciclata. Aceasta inseamna o reducere semnificativa de materie vegetala folosita in fabricarea hârtiei, daca luam in calcul ca toate agentiile de mediu din România utilizeaza anual aproximativ 30.000 de topuri de hârtie. „Trebuie sa utilizam toate mijloacele posibile pentru conservarea si utilizarea durabila a resurselor naturale“, se spune intr-un comunicat de presa al ANPM. (M.F.)


Hingherii, din nou pe strazi


Serviciul de ecarisaj al Baniei isi incepe activitatea saptamâna viitoare, dupa ce a reusit sa perfecteze un contract de servicii cu un medic veterinar autorizat, a aratat ieri directorul Serviciului Public de Salubritate Craiova, Sorin Ciobanu. „Avem in sfârsit posibilitatea de a incepe sa strângem câinii comunitari de pe strazile orasului. Luni vom trimite echipele in teren“, a spus Sorin Ciobanu. Mentionam ca hingherii au fost retrasi de pe trasee in urma cu o luna, din cauza plecarii medicului veterinar. (M.B.)


AJOFM Dolj a prelungit programul de preluare a declaratiilor


Potrivit legislatiei in vigoare, pâna pe 25 februarie a fiecarei luni, angajatorii trebuie sa depuna la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Dolj declaratii cu privire la contributiile salariale. Incepând cu acest an, au aparut o serie de modificari cu privire la contributia angajatorului la fondul de salarii (2%) – introducerea contributiei la Fondul de garantare (de 0,25%, aplicata asupra fondului total de salarii brute lunare realizate de salariati), conform Legii nr. 200/2006. Astfel, sistemul informatic de preluare a declaratiilor a necesitat o serie de schimbari care au intârziat preluarea acestora. Totusi, potrivit reprezentantilor AJOFM Dolj, angajatorii nu trebuie sa se ingrijoreze. „Având in vedere modificarile aduse programului informatic pentru declaratiile lunare la fondul de somaj pentru anul 2007, AJOFM Dolj a prelungit programul de lucru pentru preluarea declaratiilor“, a declarat Laura Nicolaescu, purtatorul de cuvânt al AJOFM Dolj. Potrivit acesteia, daca pâna acum declaratiile puteau fi depuse de luni pâna vineri intre orele 13.30 – 16.30, programul s-a prelungit astfel: vineri, 23 februarie, orele 8.30 – 18.30; sâmbata, 24 februarie, orele 8.30 – 16.30; luni, 26 februarie, orele 8.30 – 18.30. (A.H.)

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version