Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

„Vivi“ Barcan, sefa autorizatiilor de construire


Autorizatiile de construire emise de Primaria Craiova vor putea intra in circuitul civil, cel putin pâna in ianuarie 2007, numai daca au semnatura Violetei Barcan, actuala sefa a Serviciului avizare si eliberare certificate de urbanism din cadrul municipalitatii, a afirmat ieri primarul Antonie Solomon. Din cauza ca primaria a ramas fara arhitect-sef, prin plecarea Mihaelei Al Basthawi, director al Directiei urbanism, Violeta Barcan, inginer constructor, alintata de colegi Vivi, va primi atributii limitate prin dispozitie a primarului. Gratie acestor atributii, ea va putea semna autorizatii de construire valabile, dar nu va putea tine loc de arhitect-sef, dupa cum au apreciat si reprezentantii Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP), prezenti joi la Craiova. Potrivit acestora, ANFP va organiza, cel mai probabil in ianuarie 2007, concurs pentru ocuparea functiei publice de conducere „director Directia urbanism“, la care nu pot participa decât arhitecti de profesie.


Solomon le face statuie eroilor Revolutiei


Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a declarat ieri ca intentioneaza sa construiasca un monument al eroilor Revolutiei intre Biserica Sfânta Treime si magazinul Mercur. El sustine ca mai multe organizatii ale eroilor, urmasilor eroilor si ranitilor Revolutiei din decembrie ’89 i-au solicitat sa avizeze construirea unei statui reprezentative in centrul orasului. „Am inteles ca exista deja o macheta mai veche, pe care inca nu am vazut-o. Dar nu asta e problema. Sunt de acord si o sa dispun directiilor din primarie sa analizeze aspectul. Nu ne deranjeaza ca in apropiere se va gasi statuia lui Mihai Viteazul“, a afirmat primarul Solomon.


Cu 65% mai multi beneficiari de subventii pentru plata caldurii


Majorarea cuantumului privind veniturile pe membru de familie de la trei milioane la cinci milioane de lei a dus la inregistrarea in judetul Dolj a unui numar ingrijorator de mare de cereri pentru subventii pentru perioada iernii. Dupa ultima centralizare a datelor, in Craiova exista 10.115 beneficiari de subventii pentru reducerea facturilor de gaze naturale si 35.311 beneficiari care isi incalzesc locuintele prin termoficare. „Numarul de beneficiari de subventii este cu 65,4% mai mare pentru cei care isi incalzesc locuintele cu gaze naturale, iar prin termoficare a crescut cu 18%. In total, in judetul Dolj exista 11.705 beneficiari de subventii pentru facturile la gaze naturale si 37.029 de dispozitii de acordare pentru cei care isi incalzesc casele de la termoficare“, a mentionat Marius Simcelescu, director adjunct al Directiei de Asistenta Sociala din cadrul Directiei de Munca, Solidaritate Sociala si Familie Dolj.


Paznici prinsi la furat


Doi agenti de paza si un ajutor de miner au fost prinsi in flagrant de politistii Biroului Politiei de Ordine Publica Lupeni, in timp ce incarcau intr-un autoturism diferite subansambluri metalice, pe care le-au furat din incinta Exploatarii Miniere Lupeni. Profitând ca erau angajati ai societatii, cei trei au identificat piesele unei instalatii dezafectate, pe care s-au hotarât sa le transporte la un centru de colectare a deseurilor metalice, pentru a le vinde. Subinspectorul Bogdan Nitu, purtator de cuvânt al IPJ Hunedoara, declara ca prejudiciul, al carui cuantum urmeaza sa fie stabilit, a fost recuperat integral si restituit unitatii miniere, iar celor trei li s-au intocmit dosare penale, fiind cercetati in stare de libertate pentru comiterea infractiunii de furt calificat. Conform politistilor din judetul Hunedoara, a devenit o moda ca angajatii pe posturile de paznici sa fure chiar din gestiunea firmei pe care o pazesc.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version