Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Investitii pentru agentul termic


Regia de Termoficare Craiova intentioneaza sa investeasca in 2006 zece miliarde de lei, pentru renovarea punctelor si centralelor termice. Banii urmeaza sa fie folositi pentru eliminarea infiltratiilor de apa in aceste incinte. Inca 20 de miliarde de lei sunt distribuite catre modernizarea retelelor termice, pentru a se elimina pierderile de agent termic. In acest an nu va fi uitata nici contorizarea energiei termice la nivel de scara, pentru care se vor cheltui 30 de miliarde de lei. (R.M.)


Sefii Politiei Rutiere din opt judete, la Târgu Jiu


Sefii Politiei Rutiere din opt judete s-au reunit vineri la Târgu Jiu, pentru a discuta despre posibilitatea reducerii accidentelor pe sosele. Initiativa intâlnirii respective ii apartine noului sef al Politiei Rutiere Gorj, comisarul Ion Picu. Acesta i-a invitat la Sala Maura a Prefecturii Gorj pe omologii sai din judetele Olteniei, dar si din Hunedoara, Caras Severin si Timis.


Comisarul-sef Dumitru Jianu, adjunct al Directiei Politiei Rutiere, a fost si el prezent la discutia respectiva, alaturi de sefa Institutului de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii, comisarul-sef Margareta Flejner. Politistii gorjeni au primit felicitari pentru ca au reusit sa adune la Târgu Jiu atâtia sefi ai Politiei Rutiere, la aceeasi masa fiind prezenti si reprezentanti ai autoritatilor judetene si locale. (E.M.) 


Reconstructia caselor, stopata


Lucrarile de reconstruire a caselor afectate de inundatiile de anul trecut au fost intrerupte pe perioada iernii. In urma ploilor abundente din lunile iulie-august, au fost afectate 88 de case, dintre care 86 au fost deja finalizate. In luna septembrie insa, numarul locuintelor distruse a fost mult mai mic, 22, doar trei fiind terminate pâna la inceperea anotimpului rece. Potrivit Olimpiei Baloi, directoarea Directiei Economice de Integrare Europeana Servicii Publice Deconcentrate, lucrarile vor fi reincepute o data cu incalzirea vremii pentru a se putea desfasura in conditii normale. (C.R.)


Trei monumente istorice din Gorj au nevoie de restaurare urgenta


Directia pentru Cultura Gorj va solicita introducerea in Planul National de Restaurare a trei monumente istorice care au nevoie de reparatii urgente. Culele Siacu si Groserea, precum si conacul Cornea Brailoiu, cel mai vechi monument din municipiul Târgu Jiu, se afla intr-o stare avansata de degradare. Olimpia Bratu, director executiv al Directiei pentru Cultura Gorj, a precizat ca va face demersurile necesare pentru acordarea in acest an a fondurilor necesare efectuarii lucrarilor de restaurare. (A.I.)


Sex oral intre doi elevi de scoala generala


Politistii comunitari din Târgu Jiu au surprins in toaleta Salii Polivalente din localitate doi baieti care practicau sex oral.


Incidentul s-a petrecut sâmbata seara, in timpul unui meci de handbal ce se disputa intre echipa locala si Dinamo Bucuresti, in cadrul unui turneu de verificare si pregatire.


La fata locului a sosit si comandantul Politiei Comunitare, Ion Tudor: „Nu am mai intâlnit un asemenea caz pâna acum. Interesant este ca unul este elev la Scoala Generala nr. 2, iar celalalt la Scoala Generala nr. 5 din Târgu Jiu. Cred ca au folosit partida de handbal ca pretext pentru a pleca de acasa si pentru a se putea intâlni. Este un loc public si nu se poate ca omul simplu sa aiba parte de asemenea evenimente. Noi le-am luat datele si o sa fie introduse in baza noastra de date si a politiei“, a precizat Ion Tudor, care a mai spus ca ar fi necesar un post de psiholog, care sa activeze la nivelul Politiei Comunitare din Târgu Jiu. (E.M.)

Exit mobile version