Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

La furat de blugi


Doua femei au fost prinse de jandarmi dupa ce furasera niste blugi dintr-un magazin situat pe strada Lipscani din Craiova. Marti dupa-amiaza, in jurul orei 16.15, o patrula a Inspectoratului Judetean de Jandarmi Dolj le-a surprins in dreptul magazinului FLORIMAR SERV SRL pe Andreea Violeta Costache, de 19 ani, din Craiova, si Claudia Alina Ghebu, de 20 de ani, din Simian – Mehedinti, care sustrasesera doua perechi de blugi, in valoare de 700.000 de lei, ascunzându-le sub geci. Cele doua tinere au fost prezentate Parchetului de pe lânga Judecatoria Craiova, care a dispus continuarea cercetarilor pentru savârsirea infractiunilor de furt calificat. (A.D.)


Scandal in piata din Valea Rosie


Doi minori din Craiova, Ionut D. si Alin D., ambii de 17 ani, au fost surprinsi de o patrula a Inspectoratului Judetean de Jandarmi Dolj, in noaptea de marti spre miercuri, in timp ce tulburau linistea publica in zona pietei agroalimentare din cartierul craiovean Valea Rosie. La controlul corporal sumar, jandarmii au gasit asupra lui Ionut D. un cutit cu lama rabatabila de opt centimetri. Drept urmare, pe lânga sanctiunile contraventionale aplicate ambilor pentru tulburarea ordinii si linistii publice, Ionut D. s-a ales si cu dosar penal pentru port ilegal de arma alba. (A.D.)


Pagube produse de alunecarile de teren


Trei comune din judetul Gorj au fost din nou afectate de alunecarile de teren. In comuna Barbatesti, o fântâna publica a fost pur si simplu inghitita de pamântul care s-a surpat. De asemenea, in localitatea Negomir, a fost afectat Drumul Judetean 674 B, care face legatura cu orasul Rovinari. Alunecarea de teren s-a produs in punctul numit Gavan. In comuna Licurici, alunecarile de teren au distrus patru hectare de livezi si pasuni, precum si un drum local. De mentionat ca la sfârsitul saptamânii trecute in 11 comune din judet au fost inregistrate pagube produse de surpari de teren. (E.M.)


Batut ca n-a vrut sa fie cioban


Un barbat din localitatea doljeana Bistret sustine ca a fost batut de un consatean pentru ca nu a mai vrut sa lucreze pentru el. Dorel Dan, de 35 de ani, spune ca a fost agresat in urma cu patru zile de Floricel Cosereanu, din localitate. „A venit la mine si m-a luat cu masina. A zis ca ma duce in câmp sa-i recunosc niste capre, dar nu de asta m-a luat, ci ca sa se razbune pe mine. Ca eu i-am lucrat trei ani si nu mi-a dat nici un ban. Am plecat de la el, da’ acum zice sa ma duc inapoi. Asa ca m-a dus pe câmp si m-a luat la bataie. A jucat cu picioarele pe mine. M-a scapat o femeie din mâinile lui“, a povestit Dorel. Doljeanul a stat acasa trei zile, dar vazând ca se simte rau, a anuntat Ambulanta. Dorel Dan a fost internat la Clinica de Neurochirurgie a Spitalului de Urgenta Craiova cu traumatism cranio-cerebral. Barbatul spune ca a anuntat incidentul si la postul de politie, dar oamenii legii nu au luat nici o masura fata de agresor. (M.C.)


Precizare


„Deoarece in ziarul de marti, 10.01.2006, a aparut un articol cu titlul «Directia de Sanatate Publica Dolj socoteste banii spitalelor», dorim sa va informam ca suntem citati cu 27 de miliarde de lei datorii, ceea ce nu este real. Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova nu figureaza cu datorii in anul 2005. Debitele restante ramase neachitate la 31.12.2005 au fost rezolvate la inceputul lunii ianuarie“, se arata intr-un comunicat semnat de conducerea Spitalului de Neuropsihiatrie din Craiova. „La data de 31.12.2005, noi aveam disponibil in cont aproximativ zece miliarde de lei“, a precizat contabilul- sef al spitalului, ec. Claudia Vlad.(S.T.)

Exit mobile version