Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Batut de scandalagiii satului


Un barbat din localitatea doljeana Amarastii de Jos a ajuns marti la spital dupa ce a fost lovit cu o bâta de baseball in cap. Augustin Tufis, de 26 de ani, sustine ca a fost batut cu bestialitate de doi consateni, cu care avusese un conflict mai vechi. „Eu am plecat la dispensar sa iau medicamente pentru sotie. Fratii Trusca erau impreuna cu altii, in strada. Când m-au vazut, s-au luat dupa mine si au inceput sa ma loveasca. Eu am fugit, dar m-au urmarit cu masina si nu mi-au dat pace. M-au doborât de pe bicicleta si mi-au dat cu bâta in cap. Am fugit la niste oameni in curte, de am scapat din mâna lor“, a povestit Tufis. Barbatul mai spune ca cei doi frati sunt niste scandalagii si ca l-au mai batut si in urma cu doi ani. El este nemultumit de faptul ca politia din localitate nu ia nici o masura impotriva agresorilor. (M.C.)


 


Amenda pe transhumanta


Patru ciobani au primit amenzi usturatoare pentru ca au trecut cu oile prin padurea Primariei Bulzesti, judetul Dolj. Oamenii legii din localitate au fost sesizati marti ca prin padurea primariei trece o turma de aproximativ 1.000 de oi. Dupa primele cercetari, politistii au stabilit ca turma apartine unui barbat din comuna Vaideeni, judetul Vâlcea, si era dusa de cei patru ciobani catre munte. Oamenii legii i-au amendat pe acestia cu câte zece milioane de lei, in baza Legii nr. 31/2000 care sanctioneaza contraventiile silvice. (A.M.)


 


Prins la furat


Un craiovean a fost prins in flagrant marti, in jurul orei 16.00, in timp ce spargea o masina. Florian Craciun, de 40 de ani, din Craiova, a fost retinut de jandarmii din cadrul Inspectoratului Judetean de Jadarmi Dolj, dupa ce proprietarul masinii sparte i-a alertat pe oamenii legii, anuntându-i ca ii umbla cineva la autoturism. Jandarmii au stabilit ca Florian deschisese masina folosind chei potrivite, insa nu apucase sa sustraga decât câteva casete audio, doua cutii de becuri auto si doua deodorante. Obiectele furate au fost restituite proprietarului, iar pe numele lui Craciun a fost intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de furt calificat, cercetarile urmând sa fie continuate de procurorii Parchetului de pe lânga Judecatoria Craiova. (A.M.)


 


Violatori bagati la zdup


Tinerii care au violat o minora din Râmnicu Vâlcea, in noaptea de Revelion, au fost arestati de politistii vâlceni. Aurel P., de 19 ani, Constantin R., de 19 ani, si Gheorghe R., de 24 de ani, toti din comuna Stoenesti, au dus-o cu forta pe M.R. intr-un apartament situat intr-un bloc de pe strada Gib Mihaescu. Minora a fost obligata sa intretina relatii sexuale cu tinerii si a fost supusa la perversiuni. Cei trei violatori vor ramâne dupa gratii 29 de zile, pentru cercetari. (A.B.)


 


O familie din Gorj refuza sa fie evacuata


O familie din comuna Catunele, judetul Gorj, refuza sa se mute din casa care este in pericol de a se prabusi din cauza unei alunecari de teren. Primaria a pus la dispozitia familiei Ciobanu o locuinta situata in imobilul dispensarului medical din localitate, compusa din trei camere si baie. Aceasta a fost amenajata pentru medicul de familie, care nu a mai venit in localitate. Cu toate acestea, familia Ciobanu refuza sa plece din casa din lemn. Alunecarea de teren a ajuns la trei metri de casa, dar pâna acum aceasta nu a fost afectata in vreun fel. (A.I.)

Exit mobile version