Acasă Local Casiera de la Raiffeisen, pusa in libertate

Casiera de la Raiffeisen, pusa in libertate

Judecatorii Tribunalului Dolj nu i-au prelungit fostei casiere de la Raiffeisen arestarea preventiva, pe motiv ca Judecatoria Craiova o privase pe invinuita de dreptul la aparare.


Rodica Enache, de 32 de ani, fosta angajata la o sucursala a Raiffeisen Bank, arestata in urma cu o luna pentru delapidare, va fi pusa mâine in libertate. Judecatorii Tribunalului Dolj au admis vineri, 29 decembrie 2005, recursul impotriva hotarârii Judecatoriei Craiova de prelungire a mandatului de arestare preventiva pentru 30 de zile. Instanta de recurs a casat incheierea judecatoriei si a respins propunerea de mentinere a arestarii preventive.


Tribunalul a sanctionat gafa judecatoriei


„Pe 5 ianuarie, ora 9.00, când expira mandatul, clienta mea va fi pusa in libertate. Motivul pentru care noi am cerut si s-a impus aceasta masura este nulitatea deciziei instantei de fond in sensul ca aparatorii au depus la dosar inscrisuri in care s-a mentionat ca orice act de procedura penala sa se faca numai cu incunostintarea avocatilor si in prezenta acestora. Ori, magistratii de la Judecatoria Craiova nu au putut dovedi ca i-au contactat pe aparatori. Un alt motiv tine de faptul ca, potrivit raportului de expertiza, nu s-a constatat ca invinuita si-ar fi insusit in mod direct suma care lipseste“, a precizat avocatul Sorin Stanciulescu, aparatorul Rodicai Enache.


Fosta casiera la Sucursala Dolj a Raiffeisen Bank, Rodica Enache este cercetata sub acuzatia ca si-ar fi insusit suma de 1.930.000.000 de lei de la institutia bancara la care lucra. Lipsa sumei de bani din casieria bancii s-a descoperit in urma unei verificari interne. Conducerea a anuntat organele de politie, care au demarat cercetarea penala. Rezultatele anchetei o incriminau pe una dintre angajate, Rodica Enache, care a fost pusa sub urmarire penala pentru comiterea infractiunii de delapidare.


Organele de cercetare penala au solicitat arestarea preventiva a invinuitei. La data respectiva, masura a fost respinsa de Judecatoria Craiova, dar admisa de judecatorii Tribunalului Dolj. 

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version